LHBTQ+ films op YouTube Movies

Het is niet altijd makkelijk om leuke LHBTQ+ films te bekijken in Nederland. Het aanbod van Netflix is mager en veel internationale films bereiken de bioscoop in Nederland niet. Als je geluk hebt wordt die ene leuke film toevallig tijdens een film festival getoond. Gelukkig is het steeds vaker mogelijk om leuke films via een laag tarief te streamen, bijvoorbeeld via iTunes of YouTube Movies. Je vindt hier een lijstje met films met daarin lesbische en biseksuele vrouwen in de hoofdrol die te streamen zijn via YouTube Movies!

Freeheld

Een van onze favorieten met Ellen Page en Julianne Moore in de hoofdrol: Freeheld. Meer weten over deze film? Je leest hier onze review van Freeheld.

Reaching For The Moon

Reaching For The Moon gaat over de tragische affaire tussen de Amerikaanse dichter Elizabeth Bishop en de Braziliaanse architect Lota de Macedo Soares. Meer weten over de film over dit bijzondere stel? Je leest hier onze review van Reaching For The Moon.

Pride

Pride is niet per se een film waarin een hele grote rol voor lesbische en biseksuele vrouwen is weggelegd. Desondanks is de film zeker de moeite waard. Pride gaat over een groep LGBTQ+ activisten die in 1984 de stakende mijnwerkers in het Verenigd Koninkrijk steunen. Meer weten over Pride? Je leest hier onze review!

The Duke of Burgundy

Is The Duke of Burgundy de ’50 shades of grey’ voor lesbiennes? Kijk de film via YouTube Movies om het zelf te ontdekken!

Appropriate Behavior

Appropriate Behavior gaat over de Iraanse biseksuele Shirin die moet verhuizen wanneer de relatie met haar vriendin eindigt. In de film blikken we terug om Shirin’s relatie met Maxine, terwijl Shirin in het heden haar hoofd boven water probeert te houden in het drukke leven in The Big Apple. Een vrolijke film die zeker de moeite waard is om te bekijken!

The Summer of Sangaïle

Summer of Sangaïle is een Franse film over de romance tussen twee tieners, Sangaïle en Auste, die tijdens een hete zomer opbloeit.

Carol

Carol gaat over een romance tussen een getrouwde vrouw (Carol) die een romance begint met Therese, een jonge winkelmedewerkster. Meer weten over dit romantische drama? Je leest hier onze review van Carol!

Cloudburst

Cloudburst is een ontzettend leuke film over twee oudere vrouwen die al meer dan 30 jaar samen zijn. Wanneer de kleindochter van Dotty haar naar een bejaardentehuis wil verhuizen steekt Dotty’s partner Stella daar een stokje voor.

Kiss Me

De ultieme romantische lesbische film: Kiss Me. Als je deze nog niet gezien hebt… Schaam je! Lees onze review om meer te weten te komen over de film, of bekijk ‘m via Netflix of YouTube Movies.

Les Adieux a la Reine

Les Adieux a la Reine speelt zich af in Versailles in het jaar 1789 tijdens de Franse revolutie. De film gaat over een romance tussen Marie-Antoinnette en de hertogin van Polignac, gezien uit de ogen van een van Marie-Antoinette’s hulpdames Sidonie (gespeeld door Léa Seydoux die je misschien ook wel kent van Blue Is The Warmest Color).

Crime d’Amour

Nog een Franse film: Crime d’Amour. Isabelle wordt verdacht van de moord op haar baas Christine. Is het een ‘crime d’amour’ of is iemand anders de schuldige? Je ontdekt het via YouTube Movies!

A Perfect Ending

In A Perfect Ending zit Rebecca gevangen in een passieloos huwelijk met een man. Op aanraden van een paar vriendinnen huurt ze een escort in: Paris. Benieuwd of Rebecca haar perfect ending krijgt? Bekijk dan A Perfect Ending via YouTube Movies.

Zomer

Je kunt zelfs een Nederlandse film via YouTube Movies bekijken: Zomer! Zomer gaat over de 16-jarige Anne die tijdens een zeldzaam warme zomer in Nederland Lena leert kennen. Een mooie film over opgroeien en jezelf leren kennen.

Elena Undone

Een echte lesbische klassieker: Elena Undone! Elena, getrouwd met een man, leert Peyton kennen, een lesbische fotografe. Het duurt niet lang voordat de vonk overspringt. Drie keer raden wat dat betekent… Meer weten over Elena Undone? Je leest hier onze review!