Margarita with a Straw

Margarita with a Straw (2014) is een film over Laila, een meisje in een rolstoel dat voor haar studie naar New York verhuist. Laila is een tiener die studeert aan de Universiteit van Delhi. Vanwege een hersenverlamming zit ze in een rolstoel. Maar dat houdt haar niet tegen om haar dromen achterna te gaan.

Net als alle meiden van Laila’s leeftijd is ze bezig met school, hobbies en jongens. Laila schrijft songteksten en maakt haar eigen muziek. En ze is stapelverliefd op de lead singer van de band waarin ze speelt. Haar hart wordt gebroken als hij haar afwijst.

Laila en Khanum

Laila wint een studiebeurs en kan hierdoor gaan studeren in New York. Samen met haar moeder gaat ze erheen. Op school wordt ze gekoppeld aan de knappe Jared. Hij helpt haar bij het schrijven van de teksten.

Op een dag sluit ze zich per ongeluk aan bij een demonstratie waar ze Khanum leert kennen. Khanum is blind, maar ook zij laat zich ondanks haar handicap niet tegenhouden. De twee meiden raken bevriend.

Laila voelt zich tot zowel Jared als Sayani aangetrokken en komt er op die manier achter dat ze biseksueel is. Na het eerste semester keert Laila terug naar Inda. Ze neemt haar vriendin Khanum mee. De moeder van Laila heeft niet in de gaten dat de twee meer dan vrienden zijn. Maar al snel haalt de waarheid Laila in en dat zorgt voor problemen met zowel Khanum als haar moeder.

Trailer Margarita with a Straw

Hieronder kun je de trailer van Margarita with a Straw bekijken. En nog meer goed nieuws: deze film kun je kijken via Netflix!