My Summer of Love

My Summer of Love is een dramafilm uit 2004 met in de hoofdrollen Nathalie Press (Mona) en Emily Blunt (Tamsin), die je wellicht kent als Emily uit de film The Devil Wears Prada. Voor beiden was My Summer of Love hun filmdebuut.

Hechte vriendschap in Yorkshire

Tijdens een lange, hete zomer ontmoeten de 16-jarige meiden Tamsin en Mona elkaar in Yorkshire, Engeland. De twee komen uit zeer verschillende lagen van de bevolking maar ondanks dat ze zo anders zijn vormen ze al snel een hechte vriendschap. De rebelse Tamsin is van een goede komaf. Mona heeft een minder goede jeugd en verlangt naar een ander leven. Mona is compleet in de war door de nieuwe vriendschap en beseft zich dat er een nieuwe tijd aanbreekt.

Mona woont samen met haar broer Phil, een ex-crimineel die onlangs God heeft ‘gevonden’. Hij doet een poging de twee meiden te bekeren maar Mona moet er niets van weten en Tamsin ziet het als uitdaging om te zien hoever ze kan gaan bij Phil.

Mona en Tamsin

De meiden brengen veel tijd samen door, praten over hun problemen en drinken tot ze niet meer kunnen lopen. Samen rijden ze op de brommer van Mona naar een smalle rivier om daar te gaan zwemmen. Tijdens het zwemmen zoenen Mona en Tamsin elkaar. Ze gaan terug naar het huis van Tamsin en kleden zich daar om waarna ze weer zoenen. ‘s Avonds blijft Mona slapen bij Tamsin en gaan ze met elkaar naar bed.

In de film My Summer of Love draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen. Voor het eerst verliefd worden, het ontvluchten van problemen, het gebruiken van drugs… Maar wat als de zomer over is? En Mona erachter komt dat Tamsin niet is wie ze lijkt?

Trailer My Summer of Love

Benieuwd geworden naar de film My Summer of Love? Bekijk de trailer hieronder en laat ons in de comments weten wat jij van dit drama vond.