Nieuw: De Roze Zomer op Picl (LHBTQ+ films on demand)

We mogen deze zomer weer genieten van een aantal LHBTQ+ films in het theater, met De Roze Zomer van Picl! Maar Picl is meer dan dat, ze brengen de nieuwste films namelijk ook naar jou thuis. Perfect wanneer je geen tijd of zin hebt om naar het theater te gaan, maar wel wil genieten van een goede film. Tijdens De Roze Zomer worden er 8 LHBTQ films aangeboden, lees verder om te ontdekken hoe je kunt winnen!

Wat is Picl?

Picl is een samenwerking van een aantal Nederlandse filmtheaters waarmee je de beste filmhuis films ook vanuit je eigen luie stoel kunt bekijken. Picl maakt namelijk de films die op dit moment in het theater draaien ook online beschikbaar. Zo geniet van de beste documentaires en arthouse films zonder de deur uit te hoeven.

De Roze Zomer van Picl

Tijdens De Roze Zomer worden er ook een aantal LHBTQ+ films aangeboden op Picl én in de theaters. De films worden aangeboden vanaf 5 juli tot eind augustus. Sommige films zijn nu al beschikbaar, andere zijn later deze zomer pas te bekijken. Tussen het aanbod zitten ook twee films met vrouwen in de hoofdrol: Nina en Chavela

Nina

Nina is een Poolse film, geregisseerd door Olga Chaidas, die afgelopen jaar de VPRO Big Screen Award won tijdens het International Film Festival Rotterdam. De film draait om Nina en haar man Wojtek, die geen kinderen kunnen krijgen. Wanneer ze Magda ontmoeten proberen ze haar er van te overtuigen om hun draagmoeder te worden. Een ingewikkelde situatie die nog ingewikkelder wordt wanneer Nina zich tot Magda aangetrokken voelt. Nina is vanaf 16 augustus te zien op Picl.

Chavela

Chavela is een documentaire over de Costa Ricaanse zangeres Chavela Vargas (1919 – 2012). Chavela’s uitgesproken look maakte haar een queer icoon, lang voordat ze op 81-jarige leeftijd uit de kast kwam als lesbisch. Chavela staat bekend om haar voorliefde voor tequila en rancheras: intense liederen over wanhoop, pijn en liefdesverdriet. Deze documentaire is een ode aan deze legendarische zangeres die vanaf 23 augustus te zien is op Picl.

Nog meer films tijdens De Roze Zomer…

Er draaien natuurlijk nog meer films tijdens De Roze Zomer! En ook al hebben deze films niet per se een lesbische vrouw of romance in de hoofdrol, ze zijn nog steeds de moeite waard om te bekijken. De volgende films vind je deze zomer op Picl:

  • Marvin ou la belle éducation (nu beschikbaar)
  • Heartstone (nu beschikbaar)
  • God’s Own Country (vanaf 19 juli beschikbaar)
  • Tom of Finland (vanaf 26 juli beschikbaar)
  • The Cakemaker (vanaf 2 augustus beschikbaar)
  • Grace Jones: Bloodlight and Bami (vanaf 9 augustus beschikbaar)

De films zijn via Picl te bekijken of in de aangesloten film theaters!