Nina’s Heavenly Delights

Lekker eten en een opbloeiende liefde tussen twee vrouwen, mooie thema’s voor een film als je het IntoGirls vraagt. Deze twee thema’s worden gecombineerd in de lesbische film Nina’s Heavenly Delights uit 2006. De hoofdpersoon uit de film, Nina Shah, wordt gespeeld door Shelley Conn, een Engelse actrice met roots in Sri Lanka. Nina’s Heavenly Delights is een luchtige romantische komedie.

Nina en Lisa

Nina die in Londen woont moet plotseling terug naar haar ouderlijk huis en familie in Glasgow omdat haar vader komt te overlijden. Ze komt er dan achter dat het restaurant dat de familie al jaren runt sinds kort niet volledig meer van de familie Shah is. Nina’s vader heeft een weddenschap verloren waardoor de helft van het restaurant nu eigendom is van Lisa. De Schotse Lisa (Laura Fraser) ken je vast als Cat uit de serie Lip Service. De twee vrouwen zijn gedwongen samen te werken in het bedrijf. En wat blijkt? Lisa kan helemaal geen Indisch koken. Ze kent alleen de afhaal-variant, maar dat is volgens Nina niet te vergelijken met ‘het echte werk’. Er zit maar één ding op… kookles.

Indiaas eten koken

Nina leert Lisa hoe je écht goed Indiaas eten klaarmaakt. Op dat moment komt Nina erachter dat ze Lisa meer dan gewoon leuk vindt. Maar ze is nog niet uit de kast. En nog erger: Lisa is op dat moment aan het daten met de broer van Nina. Je begrijpt al dat die jongen aan het kortste eind trekt. Beetje voorspelbaar wel, maar ach… we love a happy ending. Zorg voor voldoende snacks tijdens deze film want je krijgt er absoluut honger van!

Bekijk de trailer

Nina’s Heavenly Delights is een vermakelijke west-bollywood-achtige film, die je gewoon een keertje moet kijken. Maar of het een echte kaskraker is? Nee, dat niet. Check de trailer hieronder en oordeel zelf. Wat vonden jullie van deze film?