Pariah

Pariah is een dramafilm uit 2011 die draait om de Afro-Amerikaanse 17-jarige Alike (gespeeld door Adepero Oduye). Ze woont met haar familie in een huis in Brooklyn, New York City. Alike is een stoere tomboy lesbienne die nog zoekende is in de gayscene. Ze is thuis nog niet uit de kast. Samen met haar lesbische vriendin Laura hangt ze vaak in clubs rond.

Het is maar een fase, toch?

Tijdens de film zie je dat Alike langzaam accepteert dat ze een butchy lesbienne is. Ze draagt baggy broeken, petjes en boxershorts. Haar moeder Audrey vindt het niets dat ze zich zo kleedt en probeert andere, vrouwelijkere kleding voor haar uit te zoeken. Ook vindt Audrey de vriendschap tussen haar dochter en Laura verdacht. Arthur, de vader van Alike denkt dat het allemaal maar een fase is.

Alike en Bina

Alike wordt door haar ouders gedwongen vrienden te worden met Bina (bekend van de serie South of Nowhere), een meisje van de kerk. Maar als snel merkt Alike dat ze gevoelens krijgt voor haar nieuwe vriendin. De twee gaan samen naar een concert en belanden daarna met z’n tweeën in Bina’s kamer. Bina raakt Alike aan en begint haar te zoenen. Even is Alike van haar stuk gebracht, ze heeft nog nooit seks gehad. Maar ze is gemakkelijk over te halen en de twee brengen samen de nacht door. Wat betekent dit? Zijn ze nu een stel? Alike zit die ochtend met allerlei vragen. Maar ziet Bina zichzelf wel als lesbienne?

Trailer Pariah

Pariah is een Kickstarter-project dat in premiere ging tijdens het Sundance Film Festival in 2011. Eerder is door dezelfde makers een shortfilm gemaakt die ook Pariah heette. Die was zo’n succes dat ze in 2011 de lange versie uitbrachten. Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de trailer van de film. Benieuwd naar het verhaal achter de film? Kijk dan eens op de website van dit Kickstarter-project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *