Reaching For The Moon

Reaching for the Moon is een film uit 2013 die zich afspeelt in de jaren 50 van Brazilië. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Reaching for the Moon draait om de veertigjarige Elizabeth Bishop, een prijswinnende poëzie schrijfster. Ze verlaat Amerika om in Rio de Janeiro te gaan wonen en schrijven. In Brazilië gaat ze naar een oude vriendin, Mary die samenwoont met Lota, een architect.

Elizabeth Bishop

Het bevalt Elizabeth zo goed in Brazilië dat ze er 15 jaar blijft ‘hangen’. Ze vindt er de inspiratie die ze nodig heeft om te schrijven. En ze krijgt een relatie met Lota. De twee iconische vrouwen vormen samen een bijzonder stel.

In dit lesbische drama zien we hoe Elizabeth worstelt met zichzelf. Ze is vaak depressie en aan het einde drinkt ze veel. Reaching for the Moon biedt je een kijkje in het complexe leven van Elizabeth Bishop, die in 1956 de Pulitzerprijs voor poëzie won.

Wolfe Video

De film Reaching for the Moon is geproduceerd door Wolfe Video, de grootste en oudste filmdistributeur van lesbische films. Je kent Wolfe Video vast ook van films als I Can’t Think Straight, The Four-Faced Liar en Tru Love.

Trailer Reaching for the Moon

Hou je van drama? Dan is Reaching for the Moon een film voor jou. Ben je meer in de stemming voor iets luchtigs? Dan is deze dramafilm misschien niet helemaal geschikt voor jouw movienight. Ben je benieuwd geworden naar Reaching for the Moon? Bekijk dan hieronder de trailer.