Saving Face

Saving Face (2004) is een grappige lesbische film over liefde, familie en alles wat daarbij komt kijken. Het verhaal draait om de Chinese Wilhelmina (Wil), een jonge chirurg. Haar moeder Gao, die niet weet dat Wil lesbisch is, is al jarenlang weduwe en staat op een avond ineens voor Wil’s voordeur. Zwanger!

Wilhelmina en Vivian

In de tussentijd heeft Wilhelmina danseres Vivian leren kennen. Een vrije vogel. De relatie tussen de twee zie je in de film steeds sterker worden. Maar toch durft Wilhelmina niet uit de kast te komen tegenover haar familie en de rest van de wereld. Ze wil Vivian’s hand niet eens vasthouden in het openbaar. En dat vindt Vivian natuurlijk moeilijk.

Het verhaal ontwikkelt zich verder rondom de zwangere Gao. Er ontstaat namelijk een zoektocht naar de vader van het toekomstige kind.

Uit de kast

Wanneer Vivian een baan aangeboden krijgt in Parijs, ver weg van Wil, staat de relatie op knappen. Kiest Wilhelmina voor Vivian of blijft ze zich de rest van haar leven in de kast verschuilen? Zou ze het lef hebben om uit de kast te komen? En hoe zou het aflopen met Gao en de baby?

Trailer Saving Face

Saving Face is een vermakelijke leuke film met knappe dames. De rol van de stoere Wilhelmina wordt mooi vertolkt door Michelle Krusiec. Het verhaal behandeld meerdere belangrijke thema’s op een luchtige manier. Bekijk de trailer hieronder en oordeel zelf. Laat ons in de comments weten wat jij vond van de lesbische film Saving Face.