The Handmaiden

De Zuid-Koreaanse thriller The Handmaiden is vanaf februari te zien in Nederlandse bioscopen. Critici zijn vol lof over The Handmaiden. Deze film is geïnspireerd op het verhaal van Fingersmith, een film naar een boek van Sarah Waters. De seksscènes in de film worden vergeleken met die van de lesbische film Blue is the Warmest Colour (La Vie d’Adèle). Dat belooft wat!

Sook-hee en Lady Hideko

The Handmaiden speelt zich af in Korea tijdens de Japanse bezetting (begin 20e eeuw). De film draait om dienstmeid Sook-hee en Lady Hideko. Deze Japanse erfgename woont op een groot landgoed samen met haar oom.

Maar Sook-hee is niet wie ze lijkt. Ze werkt samen met een oplichter, Graaf Fujiwara. Hun plan is om Lady Hideko te beroven van haar fortuin. In het begin lijkt alles volgens plan te gaan. Maar dan krijgen Sook-hee en Hideko onverwachts gevoelens voor elkaar.

Trailer The Handmaiden

The Handmaiden (originele titel: Agasshi) ging op 14 mei in première tijdens het filmfestival van Cannes. Benieuwd geworden naar deze spannende, sexy film? Bekijk dan nu de trailer van The Handmaiden hieronder.