The incredible adventure of two girls in love

In de film The incredible adventure of two girls in love speelt een jonge Laurel Holloman (bekend als Tina uit de serie The L Word) de lesbische Randy, een echte tomboy. Randy wordt verliefd op Evie, een slimme populaire middelbare scholier.

Randy en Evie

Randy woont bij haar lesbische tante en diens vriendin. Ze is daar gedumpt door haar religieuze moeder. Randy doet het niet goed op school, ze haalt slechte cijfers en wordt uitgemaakt voor dyke door haar klasgenoten. Evie is een donkere populaire knappe meid uit een welgestelde familie. De twee ontmoeten elkaar bij een tankstation en autogarage waar Randy na schooltijd werkt. Evie komt daar omdat haar auto gemaakt moet worden. Sinds die ontmoeting brengen ze veel tijd met elkaar door.

Ze luisteren samen naar muziek en gaan erop uit. Randy en Evie worden verliefd op elkaar. Wanneer Evie haar vriendinnen vertelt dat ze lesbisch is en verliefd is op Randy reageren zij niet echt leuk. Ze laten haar vallen als een baksteen. En wanneer ook Evie’s moeder er achterkomt dat ze lesbisch is is het drama compleet. Ze treft de twee samen in bed aan en dat valt een beetje verkeerd.

Feel good movie

The incredibly true adventure of two girls in love is een leuke feel good movie. Je kijkt naar Randy en Evie en gelooft echt dat dit verhaal waargebeurd zou kunnen zijn. Zoals de titel suggereert.

Over The incredibly true adventures of two girls in love

The incredibly true adventures of two girls in love (1995) werd met een klein budget in slechts drie weken gefilmd en was een groot succes op het Sundance Film Festival. Ondanks dat de film zware thema’s als homofobie, etnische diversiteit en genderrollen behandelt is het verhaal toch vrij luchtig.

The incredibly true adventures of two girls in love was een van de eerste film over lesbische tienermeisjes. Er volgende er daarna nog veel meer, bijvoorbeeld Lost & delirious en But I’m a cheerleader. Bekijk hieronder de trailer van de film en laat ons in de comments weten wat jij vindt van The incredibly true adventures of two girls in love.