The Kids Are All Right

The Kids Are All Right is een film uit 2010 die draait om het gezin van Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore, later ook te zien in Freeheld), twee moeders die samen hun kinderen opvoeden. De film laat ons vooral zien dat een a-typisch gezin heel normaal kan zijn. Het is een echte familiefilm die zich focust op de problemen waar ‘normale’ gezinnen ook tegen aan lopen. Een stroef huwelijk, een zoon met foute vrienden, het loslaten van een dochter die verhuist en in dit geval ook nog een spermadonor. Al deze problemen worden met een flinke dosis humor getoond, wat zorgt voor een vermakelijke en vrolijke film.

Op zoek naar je biologische vader

Nic en Jules wonen samen met hun zoon Laser (Josh Hutcherson) en dochter Joni (Mia Wasikowska) in het zonnige Californië. Het verhaal begint wanneer de twee kinderen contact zoeken met hun biologische vader, Paul (gespeeld door Mark Ruffalo). Hij staat open voor het contact en spreekt daarom af met Joni en Laser. Nic en Jules verwachten dat het gewoon nieuwsgierigheid is en bij een eenmalige ontmoeting zal blijven. Maar vooral Joni heeft een klik met Paul en wil hem vaker zien.

Ingewikkelde relaties

Omdat Paul steeds vaker aanwezig is in het leven van Joni willen ook Nic en Jules hem graag ontmoeten. Paul, een stoere motorrijdende vent, is niet langer alleen een spermadoner, en dat is lastig voor de moeders. Hij wordt uitgenodigd om te komen eten. De situatie is enigszins ongemakkelijk maar het loopt toch uit op een gezellige avond.

Jules, een tuinarchitect, krijgt de vraag van Paul of zij zijn tuin wil restylen. Ze besteden door deze klus steeds meer tijd samen en Jules herkent veel van Paul’s trekjes in haar eigen kinderen. De twee duiken samen het bed in wat de hele situatie nóg ingewikkelder maakt.

Lesbische film

The Kids are All Right is een grappige, eerlijke lesbische film over een alles behalve traditioneel gezin. Toch zit er voor iedereen wel een stukje herkenning in het verhaal. Iedereen twijfelt immers wel eens, wordt volwassen en heeft relaties die niet altijd lopen zoals je dat zou willen. Deze lesbische film heeft meer dan één thema en dat is wat de film zo anders maakt dan andere films. Bekijk hieronder de trailer en laat ons in de comments weten wat jij van The Kids Are All Right vond.