The World Unseen

De film The World Unseen uit 2007 speelt zich af in de jaren 50 in Kaapstad, Zuid-Afrika. In deze drama film schitteren Lisa Ray en Sheetal Sheth die je beide ook kent van de heerlijke film I can’t think straight. The World Unseen vertelt het verhaal van Miriam, een getrouwde vrouw met drie kinderen die recent is verhuisd naar Zuid-Afrika. Miriam ontmoet daar Amina, een vrije vogel die een café genaamd Locomotion bezit.

Amina en Miriam

Amina neemt geen blad voor de mond, kleedt zich al een man en valt op omdat ze een werkende vrouw is. Mensen praten over Amina omdat ze in de gaten krijgen dat ze ‘anders’ is dan de rest. En niet veel later wordt er ook gepraat over Mariam omdat zij omgaat met Amina.

Mariam krijgt rijlessen van Amina en al snel ontstaat er een spanning tussen de twee die ze niet kunnen negeren. De verliefdheid zorgt vooral bij Mariam voor veel verwarring. Tegelijkertijd bewonderd ze de manier waarop Amina haar leven leidt en vecht voor waarin ze gelooft.

Trailer The World Unseen

Er wordt een duidelijk beeld van de apartheid, het racisme en de seksistische samenleving in het Afrikaanse land geschetst in deze lesbische film. Dat is wat The World Unseen zo’n meeslepende en geloofwaardige film maakt. En dat is grotendeels te danken aan de knappe actrices Lisa Ray en Sheetal Sheth.

Benieuwd geworden naar het verhaal? Bekijk hieronder de trailer. Heb jij The World Unseen al gezien? Laat ons in de comments weten wat jij van de film vond.

 

Eén gedachte over “The World Unseen

  • 26 mei 2016 om 15:30
    Permalink

    Wij hebben de film een tijd terug gezien. Hij was wel mooi vonden wij maar niet heel bijzonder. Alhoewel…hij is ons wel bijgebleven ;-). Wel de moeite waard om een keer te kijken iig.

Reacties zijn gesloten.