Top 10 beste lesbische films

Hier vind je onze top 10 van de beste lesbische films. We hebben al een heleboel film reviews met je gedeeld, maar welke lesbische films zijn nou eigenlijk onze favorieten? Daarom hebben we een top 10 voor je gemaakt, dan kun je daar je beslissing op baseren als je niet kunt kiezen uit alle films die er al op IntoGirls staan. Wil je nog meer weten over een van de films? Klik dan op de titel die gelinkt is in de tekst!

10. The Four Faced Liar

The Four Faced Liar is een luchtige romantische komedie uit 2010 die zich afspeelt in New York. Het verhaal begint wanneer Greg bij zijn vriendin Molly gaat inwonen. Tijdens een avond uit in de lokale bar, genaamd The Four Faced Liar, ontmoeten ze Trip en zijn vriendin Chloe en hun lesbische vriendin Bridget. Bridget is een echte vrouwenverslindster. Molly en Bridget volgen dezelfde opleiding en besluiten om samen een opdracht te maken. Vanaf dat moment slaat de vonk over… Hoe zal het verder gaan met Bridget en Molly? Daarvoor zul je toch echt de film moeten kijken!

 

9. Elena Undone

Elena Undone is een echte klassieker op het gebied van lesbische films. De film gaat over Elena (die getrouwd is met een man) en Peyton (die lesbisch is). Als Elena en Peyton elkaar toevallig ontmoeten slaat de vonk vrijwel gelijk over. Zijn Elena en Peyton elkaars soulmates en zal Elena haar man verlaten? Elena Undone is een klassieke lesbische film over het ontdekken van je geaardheid die voor velen van ons herkenbare momenten bevat.

 

8. Jenny’s Wedding

Jenny’s wedding is een verfrissende lesbische film als je het aan ons vraagt. De film uit 2015 gaat over Jenny en haar vriendin Kitty. Jenny’s familie weet niet dat ze lesbisch is en denken dat Kitty enkel haar roommate is. Wanneer Jenny uit de kast besluit te komen tegenover haar familie doet dat een hoop stof opwaaien! Jenny’s wedding is een leuke, maar tikkeltje voorspelbare film. Toch is ‘ie het zeker waard om een keer te bekijken!

 

7. Imagine Me and You

Imagine Me and You is een tikkeltje brave, maar stiekem toch wel leuke lesbische film die in ons lijstje op nummer 7 staat. Imagine Me and You gaat over Rachel en Luce. Rachel gaat trouwen en Luce is de bloemiste op haar bruiloft. Eén klein probleempje: als Rachel Luce voor de eerste keer ziet is ze opslag verliefd. Hoe zal dat nou verder gaan?

 

6. Carol

De film Carol speelt zich af in de jaren 50 in New York. De film gaat over Carol en Therese. Therese werkt in een warenhuis waar Carol kerstinkopen aan het doen is. De twee ontmoeten elkaar op de speelgoedafdeling waar Carol haar handschoenen vergeet. Therese is zo vriendelijk om de handschoenen terug te sturen naar Carol. Het eerste contact tussen de dames is gelegd en er bloeit iets op tussen de twee. Maar zo makkelijk was dat niet, meer dan vijftig jaar geleden. De romance brengt een hoop drama met zich mee. Hoe het afloopt zul je zelf moeten bekijken!

 

5. The Kids Are All Right

The Kids Are All Right is een film uit 2010 die draait om het gezin van Nic en Jules, twee moeders die samen een zoon en dochter opvoeden. Wanneer Paul, de biologische vader van de twee kinderen, in beeld komt ontstaat er een verwarrende situatie voor Jules. Ze voelt zich namelijk aangetrokken tot Paul. Hoe dit verder gaat zul je zelf moeten ontdekken. The Kids Are All Right is een mooie film die ons vooral laat zien dat een a-typisch gezin ook heel normaal is.

 4. Lost & Delirious

Lost en Delirious is een van de favoriete lesbische films op de redactie van IntoGirls. De film vertelt het verhaal van Pauli (Pauline), Tori (Victoria) en Mouse (Mary) die samen een kamer delen op een kostschool voor meisjes. Pauli en Tori hebben stiekem een relatie. Wanneer dat aan het licht komt voor de rest van de school breekt Tori de relatie al snel af. De film neemt je mee in het emotionele verhaal van de drie tieners en laat je pas weer los wanneer de aftiteling in beeld komt.

 

3. Blue is the Warmest Color (La Vie d’Adele)

De meningen over Blue is the Warmest Color zijn nogal verdeeld. De een vindt ‘m geweldig, de ander niet. Wij behoren tot de eerste categorie en vinden Blue is the Warmest Color een heerlijke film (op die ene overdreven seksscène na dan…). Het leven van Adele verandert drastisch als ze de lesbische Emma ontmoet. Vol passie wordt dit emotionele en sensuele liefdesverhaal verteld door twee actrices die volkomen op elkaar ingespeeld zijn. Waar veel films ophouden na de ontmoeting gaat deze film verder en daar worden we blij van. Een lesbische klassieker die je volgens ons echt niet gemist mag hebben!

 

2. Kyss Mig (Kiss Me)

Op twee staat de geweldige Zweedse film Kyss Mig. Dit prachtige verhaal gaat over Frida en Mia die elkaar voor het eerst ontmoeten op het verlovingsfeestje van Frida’s moeder en Mia’s vader. Je voelt het al aankomen: dit belooft een ingewikkeld verhaal te worden. En dan is Mia ook nog eens verloofd met een man. Het verhaal van Kyss Mig lijkt veel op de verhalen in andere lesbische films. Toch onderscheidt deze film zich door de prachtige beelden, steengoede actrices en de eerlijkheid en diepgang van de film.

 

1. Freeheld

Freeheld draaide nog niet zo lang geleden in de Nederlandse bioscopen en is bij uitstek onze favoriete lesbische film. Als je ‘m nog niet gezien hebt moet je ‘m zeker een keer kijken! Freeheld gaat over Stacie en Hester en speelt zich af in New Jersey. Hester is een politieagente die haar leven in de kast doorbrengt. Niemand weet dat ze lesbisch is en een relatie heeft met Stacie. Wanneer Hester ziek wordt wil ze haar pensioen overdragen aan Stacie zodat zij in hun huis kan blijven wonen. De plaatselijke politiek is het hier niet mee eens. De film Freeheld vertelt het waargebeurde verhaal van Hester Laurel die de laatste maanden van haar leven strijdend voor gelijkheid doorbracht. Het is een ontzettend mooie en ontroerende film over de strijd voor gelijkheid.

 

Favoriete lesbische films

Staat jouw favoriete lesbische film er niet tussen? Of ben je het totaal niet eens met de volgorde? Laat het ons weten in de comments!