Woman’s Lake

De Duitse film Women’s Lake (ofwel Frauensee) speelt zich af in de zomer en draait om de volwassen vissersvrouw Roza. Zij en Kirsten hebben een relatie die je op Facebook zou aanduiden met ‘het is ingewikkeld’. Ze zijn al anderhalf jaar samen maar Roza krijgt geen hoogte van haar geliefde en daarvan wordt ze behoorlijk grumpy. Terwijl Roza aan het werk is op het water komt ze de twee kanoënde jonge vrouwen Evi en Olivia tegen. Met z’n vieren brengen ze een weekend door in een huis aan het water.

Weekend aan het water

Evi en Olivia willen kamperen in het bos aan de oever van het water. Roza waarschuwt hen dat dat niet is toegestaan. De twee gaan vervolgens met haar mee naar de woning, waar ook Kirsten is. Kirsten is een architect en heeft zelf het schitterende huis aan het meer ontworpen. Het huis kijkt uit over het water en bestaat voor een deel volledig uit glas.

Evi is een danseres en Olivia studeert nog. Ze hebben vier jaar een relatie met elkaar. Maar in de film zien we Evi en Roza steeds meer naar elkaar toe trekken. De vier dames praten, eten en genieten van de nodige flessen wijn. De spanning tussen Roza en Evi wordt steeds groter en ook de andere twee ontgaat de aantrekkingskracht tussen de vrouwen niet. Dit weekend wordt een test voor de beide relaties.

Geloofwaardig geacteerd

De vier dames spelen hun rol stuk voor stuk zeer geloofwaardig. En omdat ze allemaal zo verschillend zijn is het verhaal erg boeiend. De film bevat ook zeer mooie beelden van de natuur (de Brandenburg meren in Duitsland) waarin het verhaal zich afspeelt. Benieuwd naar deze lesbische film? Kijk hieronder de trailer en laat ons in de reacties weten wat je ervan vond.