In gesprek met: Carine de Mesmaeker van Velvet Ibiza

Wij zijn al een paar jaar ontzettend enthousiast over Velvet Ibiza! Velvet Ibiza is een women only festival in, je raadt het al, Ibiza. Wij spraken met Carine, de organisator van Velvet Ibiza om meer over het festival te weten te komen! Lees verder om te ontdekken waarom je Velvet Ibiza niet gemist mag hebben.

Carine vertelt ons dat ze al 8 jaar Velvet 69 organiseert, een women only party in Brussel. Door Velvet 69 deed Carine veel internationale contacten op in de LGBTQ+ party scene. Geïnspireerd door feestjes zoals Dinah Shore en L-beach wilde ze graag een soortgelijk festival organiseren in het zonnige zuiden van Europa. De keus viel al snel op Ibiza, hét party eiland van Spanje, waar nog nooit eerder een feest exclusief voor vrouwen was georganiseerd. Het idee voor Velvet Ibiza was geboren en inmiddels is het festival toe aan de vierde editie!

Women only weekend Velvet Ibiza

“een familiare sfeer die je op geen een ander women only festival vindt”

Wat Velvet Ibiza zo bijzonder maakt? Carine vertelt: “Andere feestjes zijn massaler of zoals Girlie Circuit meerdere avonden in verschillende discotheken. Velvet Ibiza is vier dagen lang in één hotel, waardoor een bijzondere sfeer ontstaat. Je staat samen op, hebt samen ontbijt, lunch en diner. Dit zorgt voor een familiare sfeer die je op geen een ander women only festival vindt, in het bijzonder omdat Velvet Ibiza zo intiem is.”

We waren vooral ook benieuwd naar wat voor vrouwen Velvet Ibiza bezoeken. “Er zijn bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar komt het grootste deel van de boekingen tot nu toe uit Amerika en Duitsland. Maar er zijn dames van over de hele wereld te vinden bij Velvet Ibiza. Een diverse mix van afkomsten, leeftijden en stijlen zorgt voor een unieke sfeer.” beschrijft Carine. Het maakt niet uit of je alleen naar Velvet Ibiza wil of als stelletje: “De verdeling is ongeveer fifty fifty, de helft zijn stelletjes en de helft zijn singles”. Daarnaast is Velvet Ibiza leuk voor jong én oud. Carine vertelt: “van leeftijd gaat het echt van 22/23 tot veel ouder, vorig jaar hadden we zelfs een dame van 70!”.

Velvet Ibiza

Het meest bijzondere van Velvet Ibiza

Het zijn allemaal kleine dingen die bijdragen aan de bijzondere sfeer op Velvet Ibiza, die je toch echt zelf moet ervaren: “de sfeer is moeilijk over te brengen op foto of film, het is moeilijk te vatten maar heel bijzonder”. Op de vraag of ze het bijzonderste moment van Velvet Ibiza tot nu kan omschrijven antwoord Carine: “Ik ben altijd verwonderd over de familie sfeer. Het moment dat iedereen aankomt en elkaar terug ziet is ongelooflijk. Hoe blij mensen zijn om weer terug te zijn is heel bijzonder”.

Daarnaast geeft Carine nog een perfect voorbeeld om te omschrijven hoe anders en uniek en fun Velvet Ibiza eigenlijk is: “We laten 200 eendjes in het water dobberen en dan tellen we af en mag iedereen tegelijk in het water springen en er een eendje uit vissen. Je kan je wel voorstellen hoe dat gaat. Er zijn er die er met 10/12 eendjes eruit komen en er zijn er die zonder eendjes het water uit komen. En het leuke is, elk eendje heeft een nummer van onder. En een van de nummers die wint een kamer voor het volgende jaar.”

Velvet Ibiza duck race

Velvet Ibiza is here to stay!

En cozy en intiem dat is hoe Carine Velvet Ibiza wil houden. Op de vraag hoe de toekomst voor Velvet Ibiza er uit gaat zien antwoord ze het volgende: “We hebben in dit hotel plaats voor 650 mensen en dat is genoeg. Velvet Ibiza wordt geen festival met 2000 of 3000 bezoekers. Het zou kunnen dat we in de toekomst naar twee evenementen gaan, maar altijd met maximaal 600 à 700 bezoekers.” Goed nieuws in ieder geval, Velvet Ibiza is here to stay!

En hoe ziet zo’n een gemiddelde dag op Velvet Ibiza er dan uit? De dag begint rond een uurtje of 11 met yoga. Vanaf een uurtje of twee ‘s middags zijn er DJ’s met loungemuziek bij het zwembad. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd, van een mini voetbaltoernooi tot uitjes naar Ibiza stad. Van zeven tot negen is het diner. Daarna gaat het feestje nog tot 23 uur door aan het zwembad. Daarna verplaatst de party zich naar de club, waar tot 4 uur ‘s ochtends wordt doorgefeest. Maar je hoeft je niet verplicht te voelen om aan alle activiteiten mee te doen: “Niets moet, je hoeft niet overal aan deel te nemen. Je kan even goed een auto huren om zelf op stap te gaan.”

Velvet Ibiza DJ's

Feesten onder begeleiding van alleen maar vrouwelijke DJ’s

Er draaien overigens alleen maar vrouwelijke DJ’s bij Velvet Ibiza, want volgens Carine is er genoeg vrouwelijk talent. Dit jaar zijn er onder andere DJ’s uit Amerika, Italië, Nederland, België, Engeland en Duitsland. En de boel wordt aan elkaar gepraat door de Nederlandse MC Boogshe!

Als je nu nog niet enthousiast bent over Velvet Ibiza, dan weten we het ook niet meer… Het festival vindt plaats van 26 tot 30 april in Fiesta Hotel Cala Nova in Es Canar. Goed om te weten is dat het festival all inclusive is. Dat betekent inclusief hotelkamer, transfer van en naar de luchthaven en eten en drinken. Het enige dat je zelf nog moet doen is de vlucht naar Ibiza boeken!

Velvet Ibiza 2018

Boek met korting via IntoGirls

Wil je nog meer weten over Velvet Ibiza of ben je klaar om te boeken? Bezoek dan de website! Wanneer je boekt met de kortingscode INTOGIRLS krijg je ook nog eens €20,- korting.