19 dingen die lesbiennes niet willen horen

Wie heeft er niet gezucht als de zoveelste man (waarom zijn het nooit vrouwen die dit vragen?) aan jou en je vriendin vraagt: “Mag ik meedoen?” Deze en andere vragen en opmerkingen kunnen we écht niet meer horen!

1. Wie van jullie is het mannetje?

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de vraag: “Wie van jullie twee is het mannetje?” Hetero’s schijnen niet goed te begrijpen hoe een lesbische relatie ‘werkt’. “Uhm, we zijn geen van beiden het mannetje.” Toch wordt wanneer de ene lesbienne iets stoerder is dan de andere al gauw aangenomen dat zij de mannelijke rol in de relatie zal invullen. Bij een heterostel wordt toch ook nooit gevraagd wie de man en wie de vrouw is? En waarom niet? Omdat het duidelijk is wie wie is. Net zoals het duidelijk is dat een lesbisch stel bestaat uit twee vrouwen.

2. Zijn jullie zusjes?

Wanneer jij en je vriendin ergens op een terrasje zitten en de ober wil een praatje aanknopen krijg je de vraag: “Zijn jullie zusjes?” Waarom? Omdat we toevallig allebei donkere ogen en dezelfde haarkleur hebben? “Nee we zijn geen zusjes.” Hoe vaak zou deze vraag worden gesteld aan een hetero stel? “Zijn jullie broer en zus?” Vast een stuk minder vaak.

 

3. Mag ik meedoen?

Jij en je vriendin zijn op stap in een bar en een jongen spreekt je aan. Hij is nog helder genoeg om zich te beseffen dat jullie geen zusjes zijn. Wanneer hij erachter komt dat jullie een stel zijn vraagt hij: “Mag ik meedoen?” Nee, sorry boys. Lesbiennes zijn over het algemeen fulltime lesbisch en zitten niet te wachten op jou en dat wat je in je broek verstopt. Ze vermaken zich prima met z’n tweeën. Naast de vraag of ze mee mogen doen komt ook de variant “Mag ik kijken?” nog wel eens voorbij. Jongens, jongens… kijk gewoon op internet filmpjes en laat ons met rust.

4. Misschien is het maar een fase?

Je bent net uit de kast en de meeste mensen reageren positief. Maar er zijn er altijd bij die denken, of recht in je gezicht zeggen: “Ah joh, misschien is het maar een fase.” Ja, natuurlijk… na weken van twijfel en het zoeken naar moed en de juiste woorden kom ik er eindelijk open voor uit dat ik op meiden val. Maar inderdaad, wie weet is het maar een fase… Zucht!

5. Maar je ziet er helemaal niet lesbisch uit

“Ben jij lesbisch?! Maar je ziet er helemaal niet lesbisch uit!” Hoezo, je ziet er helemaal niet lesbisch uit? Hoe ziet een lesbienne er dan volgens jou uit? Ik zou het graag willen weten zodat ik mijn gaydar kan finetunen. Lesbiennes en biseksuele vrouwen zijn er in alle soorten en maten. We lopen niet allemaal rond in een tuinbroek met houthakkersblouse. Gelukkig maar. De opmerking dat je er helemaal niet lesbisch uitziet zegt dan ook niets. Ben jezelf!

lesbiennes

6. Ben je lesbisch? Jammer!

Ook dit is een typische mannen-opmerking. Waarom is het jammer dat ik lesbisch ben? Dat is juist goed nieuws voor alle single lesbische vrouwen. En waarom vind je het precies jammer? Denk je dat je wel een kans had gemaakt als ik hetero zou zijn geweest?

7. Je hebt gewoon de juiste man nog niet ontmoet

Wanneer je net uit de kast komt zijn er altijd mensen die nog even moeten wennen aan het idee. Zij bedenken vaak excuses voor je nieuwe ‘levensstijl’. “Ze heeft gewoon de juiste man nog niet ontmoet.” Zegt je ma. Als je niet oppast word je binnen de kortste keren op blind date gestuurd met de achterneef van een vriendin van je moeder. Dezelfde opmerking kan overigens ook afkomstig zijn van een man. Hij zal je wel even laten zien hoe een échte man te werk gaat. (Dat is jouw teken om hard weg te rennen!)

8. Ben je verliefd op mij? (van je vriendinnen)

Nee, lesbiennes worden niet verliefd op ieder ander meisje. Dus relax. Niet al je vriendinnen zullen de vraag “Ben je verliefd op mij?” aan je stellen, maar veel zullen het misschien wel denken. Praat erover. Leg ze uit dat zij toch ook niet op iedere jongen die ze tegenkomen vallen. En dat dat voor jou net zo werkt.

9. Jullie willen gewoon aandacht van mannen!

Sta je lekker te dansen met je vriendin in een club krijg je de opmerking “Jullie willen gewoon aandacht van de mannen” naar je hoofd geslingerd. Nee! Ik wil gewoon graag dansen met m’n vriendin. Ik ben toch zeker Katy Perry niet. I hope my boyfriend don’t mind it.

I kissed a girl
Bron foto: Etsy

10. Ik val ook op vrouwen, dus ik ben ook lesbisch… ha ha

Vaak enigszins dronken mannen die zichzelf net iets te grappig vinden zullen zeggen dat ze ook lesbisch zijn. En dan niet net als die ene dude uit The L Word die iets met Alice krijgt. Flauw grapje heren. En ja, we hebben ‘m al eerder gehoord.

11. Maar hoe werkt de seks dan?

Veel mensen schijnen te denken dat het lastig (of gewoonweg onmogelijk) is voor twee vrouwen om seks te hebben. Waarom? Geen idee. Er komt geen man aan te pas dus het is geen ‘echte seks’? Wat een onzin. Natuurlijk zijn er ook altijd mensen, vaak nieuwsgierige mannen, die hebben gehoord van scissoring en strap-ons. “Ligt er ook zo een in jouw nachtkastje?” Een hoop ongemakkelijke vragen die je waarschijnlijk ook niet zou stellen aan een heterostel. Wil je echt weten hoe lesbische seks werkt? Gebruik dan gewoon je verstand, of Google het.

12. Waarom haten jullie mannen?

Lesbische vrouwen haten mannen helemaal niet. We hoeven er alleen niet naast wakker te worden. Wij lesbiennes kunnen het juist vaak goed vinden met mannen. We drinken graag een drankje met onze man-vriend op het terras terwijl we samen naar de vrouwtjes kijken. Zolang het maar duidelijk is dat wij niet met hem mee naar huis gaan ‘s avonds. En laten we ook niet vergeten hoe belangrijk mannen zijn als het gaat om het stichten van een gezinnetje. Dus heren, no worries: jullie zijn nog altijd hard nodig.

gevaarlijke lesbiennes

13. Waarom val je op meiden die eruitzien als jongens?

“Waarom wil je daten met meiden die eruitzien als jongens? Dan kun je toch net zo goed met een jongen daten?” Ja, want het gaat er natuurlijk alleen maar om hoe iemand eruitziet. Lesbiennes zijn soms vrouwelijk en soms mannelijk. Nogmaals, ben jezelf! Wie houdt er nou niet van een sexy tomboy?

14. Hoe weet je zeker dat je lesbisch bent als je nog nooit seks met een jongen gehad hebt?

Je kunt natuurlijk best weten dat je op vrouwen valt, ook als je nog nooit samen bent geweest met een vrouw. En ook wanneer je nog nooit iets met een jongen hebt gehad. Het zijn meestal mannen die vragen: “Hoe weet je zeker dat je lesbisch bent als je nog nooit seks hebt gehad met een man?” Zucht! De meeste hetero mannen zouden vreemd staan te kijken wanneer je hen vraagt: “Maar hoe weet je nou zeker dat je hetero bent? Je hebt nog nooit seks gehad met een jongen.” En daarmee heb je direct hun eigen vraag beantwoord.

lesbisch

15. Je kiest er zelf voor om lesbisch te zijn

“Uh, nee ik heb er niet zelf voor gekozen om lesbisch te zijn.” Mensen die anno 2016 nog altijd geloven dat je seksuele voorkeur een keuze is mogen op een apart eiland worden gezet. Het is geen keuze. We kiezen ervoor om uit de kast te komen en we proberen geluk te vinden met iemand van hetzelfde geslacht. Omdat we nooit gelukkig zouden kunnen zijn met een man.

16. Wat nou als jullie kinderen willen?

Mensen zijn over het algemeen meer nieuwsgierig naar de manier waarop een lesbische stel een gezin wil starten dan bij een heterostel. En daar wordt ook gewoon naar gevraagd op feestjes. “Willen jullie adopteren of zoeken jullie een spermadonor. En hoe werkt dat dan? Kiezen jullie iemand uit je vriendenkring of gaan jullie voor een anonieme donor?” Gelukkig leven we in een moderne tijd. Ook twee vrouwen kunnen samen kinderen krijgen. Dat weten de meesten wel. Maar hoe het dan verder zit? En wat jullie willen? Het is een groot mysterie. Stuur alle nieuwsgierige mensen een linkje naar het artikel ‘lesbisch ouderschap‘. Zo hoeven ze jou niet te bestoken met vragen.

17. Ik ken ook iemand die lesbisch is, misschien ken je haar wel?

Er zijn heel veel meer vrouwen lesbisch dan de meeste mensen denken. Nee, wij lesbiennes hebben niet één grote Whatsappgroep met alle Nederlandse lesbo’s. Dus de kans is groot dat ik die ene lesbienne die jij kent helemaal niet ken. En, nee dank je wel, je hoeft geen blind date voor me te regelen.

18. Wie van jullie is de echte moeder?

Wanneer jij en je vriendin of vrouw samen een kindje hebben zal je de vraag “Wie van jullie is de echte moeder?” misschien wel eens krijgen. Waarschijnlijk bedoelt degene die de vraag stelt, wie is de biologische moeder? Maar dat is niet hoe het gevraagd wordt en sowieso, waarom is dat belangrijk? “We zijn beiden moeder van ons kind.” Een enkele fanatiekeling zal ook nog vragen waar de vader is. Voor de duidelijkheid, een zaaddonor is niet hetzelfde als een vader.

lesbische moederdag

19. Jongens zijn stom. Was ik maar lesbisch!

Melodramatische tienermeisjes die jongens ‘stom’ vinden en daarom roepen: “Was ik maar lesbisch!” Zucht. Ja, want lesbisch zijn is verder natuurlijk een en al feest. Zie de 18 opmerkingen hierboven. En dan hebben we het nog niet eens over homofobie en discriminatie gehad. Inderdaad. Was ik maar lesbisch!

Hoe vaak heb jij deze opmerkingen en vragen al gehoord? En ontbreken er nog in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Eén gedachte over “19 dingen die lesbiennes niet willen horen

  • 28 maart 2018 om 16:48
    Permalink

    Op puntje 2 even inhaken: ik en mijn gf krijgen dat ook wel vaker te horen. Alleen als ik met daadwerkelijk mijn zusje op pad ben dan krijgen we de vraag of we vriendinnen zijn. 😂
    Mijn nicht heeft een goede band met haar broertje waar ze dus ook wel vaak iets mee gaat doen zoals een terrasje ofzo, zij worden standaard als een stel aangezien. Allemaal ontzettend irritant.

Reacties zijn gesloten.