Onze 5 favoriete lesbische coming out stories

Deze keer delen we onze favoriete lesbische coming out stories met je. Uit de kast komen is een bijzonder en soms moeilijk proces, waar we allemaal doorheen moeten. Meestal niet voor één keer, maar iedere keer als je in een nieuwe situatie terecht komt. Na een tijdje raak je er aan gewend en wordt het minder moeilijk, maar soms blijft het wel vervelend.

Als je een publiek figuur bent is je coming out nog lastiger. Niet alleen je vrienden en familie hebben een mening, maar eigenlijk de hele wereld. Vandaag delen we een aantal coming out stories met je, van bekende en minder bekende mensen. Zij delen allemaal hun persoonlijke verhaal met de wereld om zo anderen, die nog niet uit de kast zijn, te helpen.

Ellen Page

Ellen Page is een actrice (die we vooral kennen van Juno en Inception) die op dit moment te zien is in de lesbische film Freeheld (7 april in de bioscoop). Ellen Page kwam, na een lange tijd van geheimhouding, in 2014 uit de kast tijdens een speech op een conferentie van de Human Rights Campaign. Dit is misschien wel de meest indrukwekkende coming out speech die we ooit gehoord hebben.

Ellen Page vertelt in haar speech dat ze besloot uit de kast te komen omdat ze hoopt daarmee een verschil te maken. Zodat anderen die hetzelfde meemaken het minder moeilijk hebben dan zij. Ellen Page strijdt sinds haar coming out voor gelijkheid en heeft onlangs een documentaire serie gemaakt genaamd Gaycation. Hieronder vind je de coming out speech van Ellen Page, die zeker de moeite waard is om even te bekijken.

 

Ingrid Nilsen

Ingrid Nilsen is een bekende YouTuber die filmpjes maakt over beauty, fashion en lifestyle. In juni 2015 kwam ze uit de kast voor haar YouTube volgers met een emotionele video. Deze video ging viral en is inmiddels bijna 14 miljoen keer bekeken. Grote kans dat jullie ‘m ook al gezien hebben, maar hij mocht toch niet in dit lijstje ontbreken. Inmiddels is Ingrid samen met YouTuber Hannah Hart, die je ook al tegenkwam in ons lijstje met favoriete lesbische YouTubers. Mocht je de video nou toch gemist hebben, hieronder kun je ‘m alsnog bekijken.

 

Lucy Sutcliffe

Lucy kennen we van het ontzettend schattige YouTube koppel Kaelyn & Lucy. Dit coming out verhaal is iets minder bekend dan de voorgaande, maar niet minder ontroerend. In een inmiddels al wat oudere video deelt Lucy heel openhartig haar verhaal met ons. Lucy beschrijft dat ze het er vroeger erg moeilijk mee heeft gehad dat ze lesbisch is, maar dat ze inmiddels heel gelukkig is met haar vriendin Kaelyn. Deze video laat je zien dat het allemaal wel goed komt, ook al accepteer je nu misschien nog niet helemaal wie je bent.

 

Tara & Mandi Rosa

Het coming out verhaal van YouTubers Tara en Mandi Rosa is een bijzonder verhaal. Voordat ze wisten dat ze lesbisch waren leerden ze elkaar via Myspace kennen. Het duurde niet lang voordat ze halsoverkop verliefd op elkaar waren. In hun coming out video delen ze met ons hoe ze elkaar leerden kennen en hoe ze zichzelf leerden te accepteren als lesbiennes. Ze besloten om samen te blijven, omdat leven zonder elkaar onmogelijk leek te zijn. Dat betekende dat ze uit de kast moesten komen, zodat hun leven samen eindelijk echt kon beginnen.

 

Jodie Foster

Van actrice Jodie Foster (bekend van o.a. The Silence of the Lambs en Panic Room) was al wel langer bekend dat ze lesbisch was, maar voor het grote publiek was ze voor 2013 nog niet ‘officieel’ uit de kast. Tijdens een speech bij de Golden Globes besloot ze ‘spontaan’ uit de kast te komen. De speech was ontroerend, maar ook grappig. Maar ontving naast lof ook aardig wat kritiek. Velen vonden dat Jodie Foster haar speech al tien jaar geleden had moeten geven, om te zorgen voor meer acceptatie en zichtbaarheid. Zij vinden het zwak dat zij, omwille van haar privacy, dit pas besluit te doen nu homoseksualiteit steeds meer geaccepteerd wordt. Hoe dan ook, het blijft een mooie speech die je hieronder kunt bekijken.

 

Hoe was jouw coming out? Duurde het lang voordat je jezelf accepteerde en vond je het moeilijk om het aan je omgeving te vertellen of ging het juist gemakkelijk? Misschien dat jullie iets hebben gehad aan de coming out verhalen van anderen. Laat het ons weten in de comments hieronder!