5 tips voor vrouwen die twijfelen over hun geaardheid

Je twijfelt over je geaardheid. Jongens en mannen vind je niet of nauwelijks interessant. En je vraagt je steeds vaker af: “Ben ik lesbisch?” Ga op onderzoek uit en kom achter het antwoord op je vraag. In dit artikel geven we je een aantal tips die handig kunnen zijn wanneer je twijfelt of je (ook) op vrouwen valt.

1 Sta open voor de mogelijkheid dat je op vrouwen valt

Wanneer je voor het eerst het gevoel krijgt dat je op vrouwen valt kun je in een achtbaan terecht komen. Misschien negeer je je gevoelens in het begin. Of je wordt er down van. Maar je kunt niet veranderen wie je bent. Probeer open te staan voor je nieuwe gedachten en ervaringen. Als je op vrouwen valt dan is dat oké. Durf ook na te denken over wat deze verandering voor jou en je leven betekent. Het belangrijkste is: accepteer jezelf. De twijfels en het verwarde gevoel gaan vanzelf over!

2 Ga op onderzoek

Het internet staat vol met informatie voor, door en over lesbiennes. Kijk eens een documentaire (bijvoorbeeld Allemaal Lesbisch), een lesbische film of een vlog. Zoek naar boeken of tijdschriften en je bent in no time op de hoogte van alle lesbische ins en outs. Je kunt natuurlijk ook een women-only party of een ander evenement voor lesbische vrouwen bezoeken. Waarschijnlijk worden je gevoelens hier alleen maar door bevestigd. En wie weet kom je er zelfs iemand tegen om je ervaringen mee te delen.

3 Leg contact met andere lesbiennes

Online kun je ook gemakkelijk (anoniem) in contact komen met soortgenoten. Dat kan, zeker in het begin, een fijne en laagdrempelige manier zijn om met iemand te praten. Je kunt met vrouwen chatten, mailen of eens in het echt afspreken als het klikt. Het is fijn om je gedachten en ervaringen te delen met vrouwen die je écht begrijpen. Omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Wellicht hebben ze goede tips voor je coming out. Ben je al toe aan een echte date met een vrouw? Bekijk dan snel het overzicht lesbische datingssites.

4 Negeer de labels en hokjes

Mensen willen je graag in een hokje stoppen en je een label geven zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Maar wanneer jij zelf nog niet weet of je hetero, bi of lesbisch bent dan hebben zij gewoon pech! Neem de tijd om erachter te komen hoe jij je voelt. Het is niet erg als je mensen vertelt dat je het gewoon (nog) niet weet. Probeer ze uit te leggen hoe je je voelt, zeker als het mensen zijn die belangrijk voor je zijn zoals je vrienden en familie. Of laat ze iets kijken of lezen waardoor ze beter begrijpen waar jij doorheen gaat.

5 Heb geen spijt

Dit is een periode in je leven dat je op onderzoek uit moet gaan. En daarbij maak je misschien wel eens een fout. Of twee. Maar ben niet te streng voor jezelf. Iedereen maakt wel eens een blunder tijdens een eerste date. Of begrijpt niet goed waarom ze zo reageert. Probeer niet alles eindeloos te analyseren. Je bent zoals je bent, en dat is prima.

Ben jij nog aan het twijfelen over je geaardheid? Of weet je al 100% zeker dat je op vrouwen valt? Dan heb je vast wel een paar goede tips voor de twijfelaars onder ons. Laat het weten in de reacties hieronder.