51 bekende lesbische en biseksuele vrouwen

Deze lijst bestaat uit 51 inspirerende bekende lesbische en biseksuele vrouwen. Het bewijs dat lesbiennes er in alle soorten en maten zijn. Dus ben je nog op zoek naar een rolmodel? Lees dan snel verder.

51. Ingrid Nilsen

Ingrid Nilsen is een bekende YouTuber waarover we het eerder hebben gehad in het artikel Onze 5 favoriete lesbische coming out stories. Ze maakt beauty, fashion en lifestyle video’s. En ze is op YouTube uit de kast gekomen. Die video is miljoenen keren bekeken.

Ingrid Nilsen

50. Mary Lambert

Mary Lambert ken je van het lesbische liedje She Keeps Me Warm (of van de versie Same Love die ze maakte samen met Macklemore en Ryan Lewis).

Mary Lambert

49. Demi Moore

Demi Moore is een bekende actrice. Ze is lange tijd samen geweest met Ashton Kutcher maar zegt ook op vrouwen te vallen.

Demi Moore

48. Anna Paquin

Actrice Anna Paquin ken je onder andere van haar rol als Sookie Stackhouse in de serie True Blood. De Canadese blondine maakte in 2010 bekend dat ze biseksueel is. Maar momenteel is ze getrouwd met haar True Blood-collega Stephen Moyer.

Anna Paquin

47. Miley Cyrus

Zangeres en actrice Miley Cyrus is al van kinds af aan beroemd. Ze zette de wereld op z’n kop met de videoclip waarin ze naakt op een sloopkogel schommelde. Ze wil zichzelf geen label geven maar valt op zowel mannen als vrouwen.

Miley Cyrus

46. Vanessa Carlton

Zangeres Vanessa Carlton die je kent van de wereldhit A Thousand Miles (2002) is biseksueel. In 2013 trouwde ze met zanger en gitarist John McCauley.

Vanessa Carlton

45. Megan Fox

Megan Fox is een biseksuele actrice. In de film Jennifer’s Body zoent ze met Amanda Seyfried, een goede reden om de verder matige film te kijken.

Megan Fox

44. Tig Notaro

Amerikaanse cabaretière en documentairemaker Tig Notaro ken je van Tig. De documentaire over haar leven als lesbienne, cabaretière en vrouw met borstkanker.

Tig Notaro

43. Rosie O’Donnell

Rosie O’Donnell is een Amerikaans comédienne, actrice en talkshow-presentatrice. Ze is openlijk lesbisch, getrouwd met Michelle Rounds en voorvechter van LHBT-rechten.

Rosie O'Donnell

42. Barbara Barend

Barbara Barend is een Nederlands (sport)journaliste en presentatrice en dochter van Frits Barend. Ze is getrouwd met Alette Bastiaansen.

41. Whitney Mixter

Whitney Mixter is een van de lesbiennes die wordt gevolgd in de realityserie The Real L Word. Ze is een echte womanizer en duikt regelmatig met verschillende dames het bed in.

Whitney Mixter
40. Daniela Sea

Daniela Sea ken je als Max uit The L Word. In de serie zie je hoe ze omgaat met haar worstelingen als transgender.

Daniela Sea

39. Brandi Carlile

Singer-songwriter Brandi Carlile is getrouwd met Catherine Shepherd. Je kent haar van de single The Story.

Brandi Carlile

38. Cathy DeBuono

Cathy DeBuono is een Amerikaanse actrice die je kent uit de film And Then Came Lola.

Cathy DeBuono

37. Kristen Stewart

Dit jaar is Kristen Stewart, die je kent van de film Twilight, eindelijk uit de kast gekomen. Yes! Ze is momenteel samen met Alicia Cargile.

Kristen Stewart

36. Tila Tequila

Tila Tequila heeft op MTV haar eigen datingshow gehad genaamd A shot at Love with Tila Tequila. In het eerste seizoen weet Dani alle lesbische dames voor zich te winnen, maar toch kiest Tila voor een man.

Tila Tequila

35. Sarah Paulson

Sarah Paulson heeft een (kleine) rol in de film Carol en is op dit moment samen Holland Taylor.

Sarah Paulson

34. Jessica Clark

Jessica Clark is een lesbische Britse actrice die je kent van de film A Perfect Ending (te zien op Netflix). Je zou haar ook kunnen kennen van de vlogs op de website AfterEllen.com.

Jessica Clark

33. Jill Bennett

Jill Bennett ken je als Casey uit de film And Then Came Lola. Ze is een trotse lesbienne, zo zegt ze zelf.

Jill Bennett

32. Lily Tomlin

Lily Tomlin is een al wat oudere bekende actrice. Momenteel kun je haar zien schitterende in de rol van Frankie in de Netflix serie Grace & Frankie. Hierin speelt ze overigens geen lesbienne.

Lily Tomlin

31. Michelle Rodriguez

Actrice Michelle Rodriguez ken je van de film The Fast & the Furious. Deze sexy Amerikaanse heeft enkele jaren geleden in een interview gezegd te experimenteren met zowel mannen als vrouwen.

Michelle Rodriguez30. Martina Navrátilová

Een lijst lesbische en biseksuele vrouwen is natuurlijk niet compleet zonder een tennisspeelster. Martina Navrátilová is een van oorsprong Tsjechoslowaakse proftennisster met meerdere grandslamtitels op haar naam. Ze is openlijk lesbische en zet zich in voor de rechten van LHBT’ers.

Martina Navrátilová

29. Holland Taylor

Holland Taylor is je bekend als Peggy Peabody uit The L Word en als schoolhoofd in de film D.E.B.S. Ze is niet echt open over haar seksualiteit maar onlangs is het bekend geworden dat ze samen is met actrice Sarah Paulson.

Holland Taylor

28. Heather Matarazzo

Heater Matarazzo is een Amerikaanse actrice. Ze heeft een kleine rol in The L Word als journaliste Stacy Merkin.

Heather Matarazzo

27. Amy Ray

Amy Ray is een Amerikaanse singer-songwriter en onderdeel van het duo Indigo Girls. Dit lesbische duo zet zich in voor de rechten van LHBT’ers.

Amy Ray

26. Kristanna Loken

In The L Word speelde Kristanna Loken de vriendin van Shane, Paige. De romance eindigde na enkele afleveringen omdat Shane (je raadt het nooit) vreemdging. Kristanna is biseksueel en ken je misschien ook uit de film Terminator 3.

Kristanna Loken

25. Angeline Jolie

Wie kent haar niet, Angelina Jolie. De Amerikaanse actrice speelt de rol van een stoere vrouw in films als Lara Croft: Tomb Raider, Wanted en Salt. Angelina Jolie heeft meerdere relaties met een vrouw gehad maar is momenteel samen met Brad Pitt.

Angelina Jolie

24. Emily Saliers

Emily Saliers is de andere helft van het muzikale duo Indigo Girls. Emily en Amy vallen beiden op vrouwen.

Emily Saliers

23. Jane Lynch

Actrice Jane Lynch is bekend van haar rol als Sue Silvester in Glee en als advocate Joyce Wischnia in The L Word. Jane Lynch is in 2010 getrouwd met Lara Embry.

Jane Lynch

22. Laurel Holloman

De biseksuele actrice Laurel Holloman ken je als Tina uit The L Word. Ze speelt tevens de hoofdrol in de lesbische film The Incredible Adventure of Two Girls in Love.

Laurel Holloman

21. Alexandra Hedison

Ook Alexandra Hedison is bekend van de serie The L Word, waarin ze Dylan speelde. Alexandra heeft een relatie gehad met Ellen DeGeneres en is momenteel samen met Jodie Foster.

Alexandra Hedison
20. Sara Kroos

Sara Kroos is een Nederlandse cabaretrice die tevens bekend is als een van De Lama’s uit het gelijknamige televisieprogramma. In 2011 trouwde ze met Daniëlle Meyer.

19. Leisha Hailey

De lijst met actrices uit The L Word wordt alsmaar langer. Want natuurlijk mag de biseksuele Leisha Hailey niet ontbreken uit deze reeks. Je kent haar als Alice. Wist je dat Leisha Hailey een eigen muziekgroep, Uh Huh Her, heeft?

Leisha Hailey

18. Nelly Furtado

De Portugees-Canadese zangeres Nelly Furtado zingt schitterende liedjes. Ze is biseksueel maar momenteel getrouwd met een man.

Nelly Furtado

17. Clementine Ford

Clementine Ford ken je als Molly uit The L Word. Ze heeft in de serie een korte relatie met Shane. In het echt is Ford nog niet helemaal uit de kast. Maar het is wel duidelijk dat ze ook op vrouwen valt.

Clementine Ford

16. Claudia de Breij

De Nederlandse cabaretrice Claudia de Breij is in de zomer van 2016 getrouwd met Jessica van Geel. Beiden droegen een schitterende witte trouwjurk.

15. Anne Heche

Anne Heche heeft drie jaar een relatie gehad met Ellen DeGeneres. Na de relatie met Ellen kreeg ze iets met cameraman Coleman Laffoon, wat zorgde voor veel negatieve reacties vanuit de LHBT-gemeenschap. Wanneer een vrouw zich tijdelijk als lesbienne identificeert wordt nu ook wel eens gezegd: ‘She’s pulling an Anne Heche.

Anne Heche

14. Ruby Rose

De Australische DJ, model en actrice Ruby Rose ken je natuurlijk uit de Netflix serie Orange is the New Black. Toen Ruby 12 jaar oud was kwam ze uit de kast. Ruby plaatst zichzelf niet graag in het hokje lesbisch en identificeert zich als queer.

Ruby Rose

13. Wanda Sykes

Wanda Sykes is een Amerikaans actrice en stand-up comédienne. In 2008 maakte ze bekend dat ze lesbisch is. Wanda is getrouwd met Alex, samen hebben ze twee kinderen.

Wanda Sykes

12. Catie Curtis

Catie Curtis is een Amerikaanse singer-songwriter. In 1997 won ze de award voor Album van het jaar tijdens de Gay and Lesbian American Music Awards.

Catie Curtis

11. Ellen Page

Ellen Page, die je kent van de film Freeheld, kwam in 2014 uit de kast tijdens een speech op een conferentie van de Human Rights Campaign. Dit jaar kwam haar documentaire Gaycation uit.

Ellen Page

10. Carry Slee

Carry Slee is een bekende Nederlandse schrijfster van kinderboeken. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Carry is samen met een vrouw en heeft twee dochters.

9. Maria Bello

Actrice Maria Bello ken je wellicht uit de film Coyote Ugly, waarin ze de eigenares van de bar speelt. Ze was tot voor kort samen met haar vriendin Clare Munn.

Maria Bello

8. Lea DeLaria

Lea DeLaria ken je als de butch Big Boo uit Orange is the New Black. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een icoon voor andere lesbiennes. Lea is verloofd met Chelsea Fairless.

Lea DeLaria

7. Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood is een biseksuele Amerikaanse actrice. Je kent haar van haar rol in de tienerfilm Thirteen waarin ze kust met actrice Nikki Reed.

Evan Rachel Wood

6. Drew Barrymore

De actiechick Drew Barrymore kennen we natuurlijk allemaal als spion Dylan uit Charlie’s Angels. De actrice is biseksueel en heeft veel gedatet met vrouwen. Toch zijn het steeds mannen met wie ze in het huwelijksbootje stapt.

Drew Barrymore

5. Portia de Rossi

Portia de Rossi is de echtgenote van Ellen DeGeneres en bekend als actrice uit de serie Ally McBeal. Ellen en Portia trouwden in 2008.

Portia de Rossi

4. Cynthia Nixon

Cynthia Nixon is wereldberoemd dankzij haar rol als Miranda Hobbes in de populaire televisieserie Sex and the City. In de serie heeft ze verschillende relaties met mannen. Maar in het echte leven is Nixon lesbisch. Ze is in 2012 getrouwd met Christine Marinoni.

Cynthia Nixon

3. Kate Moennig

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder Kate Moennig, die je kent als Shane in The L Word.

Kate Moennig

2. Jodie Foster

In 2013 kwam actrice Jodie Foster officieel uit de kast, maar toen wist iedereen natuurlijk allang dat ze lesbisch is. In 2014 trouwde ze met Alexandra Hedison, die op nummer 21 staat in deze lijst bekende lesbische en biseksuele vrouwen.

Jodie Foster

1. Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres is een van de bekendste lesbiennes ter wereld. Ze heeft een eigen talkshow en heeft een hoofdrol in de lesbische film If These Walls Could Talk 2. In 2008 trouwde Ellen met Portia de Rossi.

Ellen DeGeneresEén gedachte over “51 bekende lesbische en biseksuele vrouwen

  • 14 november 2018 om 16:54
    Permalink

    je vergat Hayley Kiyoko

Reacties zijn gesloten.