6 Valentijn cadeautips voor je vriendin

Valentijnsdag staat alweer bijna voor de deur, de ideale dag om je vriendin te verrassen met een (klein) cadeautje. Zelf zijn we van mening dat Valentijnsdag eigenlijk commerciële onzin is en dat iedere dag belangrijk genoeg is om je vriendinnetje te verrassen. Maar we willen jullie deze cadeautips niet onthouden en je kunt ze natuurlijk ook voor iedere andere dag van het jaar gebruiken.

Romantisch & persoonlijk

Als je googelt naar ‘cadeautips vriendin’ krijg je eindeloos veel hits met meestal maar weinig goede ideeën. Veel verder dan een gepersonaliseerde mok of kussensloop kom je meestal niet, en soms zijn de cadeautips totaal niet geschikt voor je lesbian lover. Daarnaast is het veel leuker om een persoonlijk en misschien zelfs zelfgemaakt cadeautje te geven. De volgende cadeautjes kosten je niet heel veel geld, maar wel een beetje tijd en moeite. Ze zijn geschikt voor Valentijnsdag, maar ook voor verjaardagen of jubilea.

Boekje ik hou van jou omdat
Maak een boekje met daarin alle redenen waarom je van je vriendinnetje houdt. Bijvoorbeeld omdat ze zo’n mooie lach heeft, omdat ze er altijd voor je is of omdat ze zo lekker gek met je kan doen. Probeer zoveel mogelijk gekke en persoonlijke redenen te verzinnen, dit maakt het boekje extra leuk. Zo’n boekje is simpel zelf te maken door bijvoorbeeld een fotoalbumpje of notitieboekje in te vullen. Plak het vol met leuke stickers en foto’s en probeer er iets moois van te maken! Als je niet zo creatief bent kun je natuurlijk ook een kant en klaar invul boekje kopen.

Year of dates

A year of dates
Plan voor iedere maand van het jaar een date. Je kan dit zo duur en extravagant maken als je zelf wil, maar je kan het ook bij simpele dates houden. Ga in de zomer picknicken in het park, kook een keer een driegangenmenu en organiseer een spelletjes avond. Je kunt er voor kiezen om voor iedere date een briefje in een envelop te doen, zodat iedere date iedere maand een verrassing is. Maar je kunt ook een boekje kopen en daarin alle dates uitschrijven en ze in één keer geven, zodat je samen kunt uitkijken naar alle dates. Ga vooral op internet opzoek naar leuke en goedkope of gratis activiteiten die je in jullie omgeving kunt doen, zoals bijvoorbeeld een kerktoren beklimmen of een rondleiding door de stad.

Movienight
Koop een leuke dvd met een heerlijke romantische lesbische film zoals bijvoorbeeld Kyss mig en plan een filmavondje met je lief. Zet de tafel vol met je favoriete snacks en drankjes of bestel chinees of een pizza. Gooi je bank vol met kussens en dekens en kruip lekker dicht tegen elkaar aan. Probeer alles van te voren klaar te zetten zodat je haar kunt verrassen als ze thuis komt!

The gift of food
Verras je vriendinnetje met een zelfgemaakt driegangenmenu met haar favoriete gerechten. Dek de tafel, steek de kaarsjes aan en zorg voor een lekker glaasje wijn. Ben je niet zo’n held in de keuken of wil je niet zo’n uitgebreid cadeau? Bak dan lekkere koekjes, brownies of een taart. Versier ze met hartjes sprinkles en roze glazuur en ze zijn helemaal geschikt voor Valentijnsdag. Weet je niet wat je moet maken? Neem dan eens een kijkje op Comfort Foodblog!

Foto cadeau
Verzamel de leukste foto’s van jullie samen en maak er een leuk cadeautje van. Laat ze printen en plak ze in een fotoboekje of ontwerp een fotoboek online. Je kunt ook andere leuke dingen met foto’s doen. Hang een touwtje op als een soort waslijntje en hang daar je favoriete foto’s aan met wasknijpers. Of koop allerlei fotolijstjes en maak een grote fotocollage met jullie mooiste herinneringen.

Maak open als brieven

Open when letters
Een cadeautje voor de toekomst. Maak een setje met enveloppen die je geliefde open kan maken als ze je mist, als ze gestrest is of als ze zich verveelt. In de ”maak me open wanneer je me mist” envelop stop je bijvoorbeeld een lief briefje en een paar foto’s van jullie samen. In de ”maak me open als je gestrest bent” envelop stop je een waardebon voor een massage of bijvoorbeeld een gezichtsmaskertje. Plan een leuk dagje uit voor de ”maak me open als je je verveelt” envelop. Zo kun je nog een heleboel dingen bedenken, voor meer ideeën kun je altijd een kijkje nemen op Pinterest. Dit cadeautje is ideaal als je niet zo dicht bij elkaar in de buurt woont, maar ook als je samenwoont is dit een leuk, simpel en budgetvriendelijk idee.

Wat gaan jullie doen met Valentijnsdag en hebben jullie al een leuk cadeautje bedacht? Of gaan jullie een van onze ideeën gebruiken? Laat het ons zeker even weten bij de comments!

 

3 gedachten over “6 Valentijn cadeautips voor je vriendin

 • 28 januari 2016 om 16:34
  Permalink

  Zo leuke ideetjes! Film avond is heel gezellig en eten is volgens mij ook altijd goed 🙂

 • 28 januari 2016 om 22:01
  Permalink

  Jaaa, helemaal leuk! Ik ben er gek op om dit soort dingetjes te maken! Ik heb het ook al regelmatig gedaan. Zo maakte ik bijvoorbeeld ooit een heel leuk doosje met allemaal bijzondere, kleine, voorwerpjes erin die voor ons iets betekenden. En met leuke briefjes erin etc.
  Ik vind de boekjes heel erg leuk. Vooral het boekje ‘ik hou van jou omdat’.
  Hele leuke tips! Veeeeeel leuker dan mokken en kussenslopen en al die toch wel ‘standaard’ en vaak dure dingen!

 • 29 januari 2016 om 22:07
  Permalink

  Wouw wat een super leuke originele persoonlijke ideeën. Hier ga ik zeker mee aan de slag. Heerlijk even creatief bezig en daarmee iemand lekker verwennen en een bijzonder liefdevol gevoel geven.

Reacties zijn gesloten.