7 Date ideeën voor de zomer

Het is bijna zomer, tijd dus voor IntoGirls om een nieuwe lijst met zomerse date ideeën voor jullie te maken. Voor dagen dat het 30 graden of warmer is. En voor dagen met iets minder lekker weer. Er staat altijd wel iets tussen voor jou en je vriendin of vrouw.

1. Naar de kermis

Ga lekker een avondje over de kermis wandelen met je meisje. Koop voor haar een grote suikerspin, ga in de Octopus en sluit af met een drankje in een van de gezellige cafés. De grootste en drukstbezochte kermis van Nederland is natuurlijk die in Tilburg. En vooral op roze maandag zijn er veel andere lesbiennes te vinden in deze Brabantse stad. Ben jij er ook bij?

2. Maak een boottochtje

Nederland kent talloze mogelijkheden als je een boottochtje wilt maken. In veel grote steden met water (denk aan Den Bosch, Leiden en Amsterdam) kun je een bootje varen door de binnenstad. Zelf of met een gids. Maar je kunt ook de zee op, bijvoorbeeld bij Texel en Den Helder. Of kies voor een rustgevend tochtje door de Biesbosch.

3. Suppen

Het de nieuwste trend in de wereld van watersport: suppen. SUP staat voor stand up paddle. Het is leuk, ontspannen en je kunt het gemakkelijk leren. De redactie van IntoGirls was enkele weken geleden aanwezig tijdens een workshop van Jobe in Kijkduin en heeft daar zelf geprobeerd te suppen. Je gaat op een groot surfboard staan en beweegt je voort door de peddelen. Het is de kunst om je evenwicht goed te bewaren.

Suppen kun je doen op een meer, maar bijvoorbeeld ook in de Amsterdamse grachten. En als er niet te veel wind staat kun je zelfs op zee suppen. Op steeds meer plaatsen in Nederland kun je workshops volgen!

4. Houd een waterballonnengevecht

Is het hartje zomer en word je gek van de hitte? Houd dan een waterballonnengevecht. Zet in je tuin een groot zwembad op en vul je ballonnetjes met water. Na een middag gooien met waterballonnen voel je je weer helemaal jong! En wil je het écht compleet maken? Leg dan ook een slip ‘n slide (of een stuk plastic met daarop water en zeepsop) in je tuin. Glijden maarrr.

5. Dagje strand en zonsondergang kijken

Wat is er fijner dan een dagje aan zee? Even lekker uitwaaien, werken aan je kleurtje en schelpen zoeken. Neem je emmer en schep mee en bouw samen een zandkasteel! Drink een lekker drankje in een van de relaxte beachclubs en blijf net zo lang hangen tot de zon ondergaat. Vergeet je camera niet! Want wanneer de zon bijna onder is heb je het perfecte licht om je meisje eens mooi op de foto te zetten.

6. Kamperen in eigen tuin

Heb je je vakantiegeld er al doorheen gejaagd maar wil je toch het gevoel hebben dat je eruit bent geweest? Zet je tentje dan op in je eigen achtertuin. Gezellig en knus samen in een tent slapen geeft je echt een vakantiegevoel. Maak ‘s avonds een vuurtje en rooster er marshmallows boven. En met een beetje geluk (en helder weer) kunnen jullie samen ‘s nachts naar de sterren kijken. Romantisch…

7. Fruit of bloemen plukken

Wat is er meer romantisch dan een boeket zelf-geplukte bloemen? In Nederland zijn er verschillende pluktuinen waar je zowel bloemen als lekkere aardbeien en ander fruit kunt plukken. Er is er vast ook een bij jou in de buurt. Ga op tijd zodat er nog voldoende bloemen en fruit staat. Aan het einde van de zomer zal het meeste al weg zijn. En dan: smullen maar!

Kun je niet genoeg krijgen van de leuke date ideeën? Kijk dan ook eens naar de date ideeën voor de lente, herfst en winter.