7 tips voor een perfecte eerste date

Je hebt een leuke vrouw ontmoet en bent bezig met het plannen van de perfecte eerste date. Maar wat ga je doen? En wat zijn de do’s en don’ts? Hieronder vind je 7 tips voor een perfecte eerste date. En een heleboel leuke date ideeën!

Tip 1: Kies de geschikte date activiteit of locatie

Wat is het doel van je date? Je wilt elkaar (nog) beter leren kennen natuurlijk. En hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door een Ikea kastje samen in elkaar te zetten… Maar er zijn leukere manieren. Zijn jullie beiden sportief, ga er dan op uit in de natuur. Houden jullie van lekker eten, dan is een kookworkshop meer iets voor de eerste date. Bij een actieve date valt het gesprek zeker niet zomaar stil.

Maar natuurlijk werkt een drankje doen op een zonnig terras ook altijd goed. Zolang er tijdens de date maar momenten zijn waarop jullie met elkaar kunnen praten. Een bioscoop date is wat ons betreft dus een don’t. Vind je het lastig om een leuke date te verzinnen? Kijk dan eens naar onze date ideeën voor de lentedate ideeën voor de herfst en date ideeën voor de winter. Er wordt ook al gewerkt aan een zomerse editie!

Tip 2: Stel vragen en focus je op het gesprek

Het is belangrijk dat je je volledig focust op je date wanneer je met haar in gesprek bent. Lacht zij? Lach dan terug. Zo laat je meteen blijken dat jullie dezelfde humor hebben. Heeft ze je net iets vertelt? Vraag dan door. Zo laat je zien dat je echt geïnteresseerd bent en luistert naar wat je date vertelt. En reageer positief of geef een compliment over dat wat zij je vertelt.

Wanneer je jezelf openstelt en iets persoonlijk deelt dan doet zij dat ook sneller. Ze voelt zich hierdoor waarschijnlijk sneller op haar gemak. En, hopelijk is dit een overbodige opmerking maar, ga niet met je mobieltje spelen tijdens de date. Dat komt zeker niet geïnteresseerd over.

En misschien wel het belangrijkste: maak oogcontact. Of je nu een actieve date hebt of samen een drankje doet, kijk haar aan.

Tip 3: Vermijd negatieve onderwerpen

Tijdens je (eerste) date ga je natuurlijk niet praten over je vorige relatie(s). Probeer niet te veel over het verleden of de toekomst te praten, dat maakt het gesprek zo zwaar. Praat liever over dingen die je nú bezig houden en waar je nú mee bezig bent.

Houd het luchtig! Negatief over allerlei dingen praten kan afschrikken. Wees open, positief en eerlijk.

Tip 4: Zorg voor de juiste voorbereiding

Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet tijdens je eerste date. Bad hair day? Kleding keuzestress? Het begint met een goede voorbereiding. Maar hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk een week voordat je je date hebt gepland gaan shoppen voor een nieuwe outfit. Maar je hebt vast nog wel iets leuks in de kast liggen. Heb je een actieve date gepland? Houd daar dan rekening mee met je kledingkeuze.

Kies een outfit waarin jij je fijn voelt. Doe een lekker luchtje op. Poets je tanden. En zorg dat je er fris uitziet. Zo maak jij meteen een goede eerste indruk!

Tip 5: Ontdek vooraf al wat je gemeen hebt

Onderzoek vóór de date wat jullie gemeen hebben. Houden jullie beiden van reizen? Of zijn jullie fan van dezelfde band? Als je al een aantal dingen van je date weet dan loopt het gesprek tijdens de date makkelijker. Ook als het even stil valt heb jij dan zo weer iets bedacht waarover jullie kunnen kletsen.

Vraag haar ernaar via de mail of WhatsApp of kijk eens op haar Instagram of Facebook profiel. Maar hang niet té veel de detective uit… Dat kan een beetje freaky overkomen.

Tip 6: Kies voor een openbare locatie en eigen vervoer

Spreek tijdens je eerste date niet bij haar (of jou) thuis af maar op een openbare locatie. Je weet maar nooit… En waar je ook heen gaat: ga met eigen (of openbaar) vervoer. Zo kun je gaan wanneer het jou uitkomt.

Tip 7: De date goed afsluiten

De middag of avond is bijna voorbij. Wees eerlijk over hoe jij de date vond gaan. Wil je haar nog wel een keer zien? Of zie je dat niet zitten? Wees daar dan eerlijk over. Dat bespaart jullie beiden gedoe.

Is het middag en wil je eigenlijk niet dat de date als is afgelopen? Vraag haar dan om samen een hapje te gaan eten. Als ze ja zegt dan weet je meteen dat het wel goed zit. Maar denk eraan waar en wat je gaat eten… Spareribs, vette hamburgers of andere lastig te eten voedsel is een don’t!

Daten kan best eng of spannend zijn. Ongeacht je seksuele voorkeur. Klaar voor de perfecte eerste date? Have fun girls!

Eén gedachte over “7 tips voor een perfecte eerste date

Reacties zijn gesloten.