9 Coming out verhalen van bekende YouTubers

In de video’s in dit artikel vertellen bekende YouTubers over hun coming out. Veel van de vrouwen in de video’s hebben vooral zelf moeite gehad met het accepteren van hun seksuele voorkeur. Maar ze zijn allemaal blij dat ze toch uit de kast zijn gekomen.

The Roxetera

Hieronder vind je het coming out verhaal van Rosie, de vrouw van Rose die je kent van YouTubekanaal Rose Ellen Dix. Rosie is biseksueel en vind het belangrijk dat hierover wordt gepraat. Mensen gaan er volgens haar snel vanuit dat iemand óf lesbisch óf hetero is. Toen Rosie 10 jaar was wist ze dat ze ‘anders’ was. Vanaf dat ze 12 jaar was werd ze regelmatig verliefd op zowel jongens als meisjes. Ze kwam hier op de middelbare school niet echt voor uit maar ze maakte er ook geen geheim van. Toen Rosie 15 jaar was kreeg ze een relatie met een meisje. Haar vrienden en moeder reageerden niet zoals ze had gewild. Haar moeder nam het niet eens serieus. Bekijk het hele verhaal in de video hieronder.

 

Ally Hills

Iedereen wil het weten van Ally Hills: hoe kwam ze uit de kast? Ze wil haar verhaal delen omdat ze zelf veel heeft gehad aan de coming out verhalen van andere YouTubers. Ally heeft vroeger wel vriendjes gehad. Maar was heel vaak verliefd op meisjes. Ze vroeg haar laatste vriend zelfs een grote poster van Kristen Stewart. Dat moet toch een signaal zijn? 😉 Anderen vertelden Ally ook vaak dat ze lesbisch was. Toch had ze nog iets meer tijd nodig. Dat heeft er overigens wel voor gezorgd dat ze het gevoel had dat ze lesbisch mocht zijn. Ze ging niet veel later met twee lesbische vriendinnen naar West-Hollywood en de rest is geschiedenis.

 

Living Rosa

Tara en Mandi vormen samen het YouTubekanaal Living Rosa en vertellen in deze aflevering over hun coming out. Mandi en Tara leerde elkaar kennen voordat beiden uit de kast waren. Toen ze zich beseften dat ze samen wilden zijn moesten ze ervoor uitkomen. Mandi belde haar moeder om het te vertellen. Ze was bang voor haar reactie. Maar Mandi’s moeder wist het eigenlijk al voordat ze het haar vertelde. Tara vertelde het haar vader in een brief.

 

Nowthisisliving

Shannon Beveridge van het YouTubekanaal Nowthisisliving vertelt over haar coming out. Ze merkte dat ze niet heteroseksueel was toen ze naar de middelbare school ging. De serie South of Nowhere vond ze wel érg leuk, en dat was een moment waarom ze dacht… misschien ben ik lesbisch? Maar Shannon accepteerde dat niet direct, en heeft zelfs gebeden dat de gevoelens weg gingen. Ze vond het vooral moeilijk om uit de kast te komen tegenover zichzelf. Toen ze zichzelf eindelijk accepteerde werd het beter. Maar ze moest het nog wel tegen anderen vertellen…

 

Rose Ellen Dix

Voor Rose voelde het al van jongs af aan heel normaal om meisjes leuk te vinden. Ze klom liever net als de jongens in bomen. En toen ze 8 jaar was werd ze verliefd op Jennifer Aniston. Iedere avond kuste ze haar Jennifer op haar Friends poster. Toen ze 10 jaar was vertelde Rose haar vader dat ze meisjes leuk vond. Hij dacht er niet veel van en zij dat het heel normaal was om je vriendinnetjes aardig te vinden. In haar tienerjaren heeft Rose nog geprobeerd zichzelf ervan te overtuigen dat ze op mannen viel. Maar tevergeefs…

 

Lucy Sutcliffe

Lucy ken je van het boek Girl Heart Girl en haar YouTubekanaal. Lucy merkte rond haar 15e dat ze niet geïnteresseerd was in jongens. Maar ze wilde niet lesbisch zijn en heeft haar gevoelens daarom lang genegeerd. Ze heeft zelfs gebeden om hetero te zijn. Toen Lucy 17 jaar was zag ze via het Twitter account van Ellen DeGeneres een link naar haar interview met Chely Wright. In het interview vertelt ze over haar coming out. Ellen en Chely hebben het leven van Lucy drastisch veranderd. Ze zag dat de vrouwen vrolijk waren, open over hun seksualiteit en toch succesvol. Vanaf dat moment accepteerde ook Lucy zichzelf. Niet veel later leerde ze online haar toekomstige vriendin kennen. En weer een paar maanden later kwam ze uit de kast bij haar vrienden.

 

Ash Hardell

In de video hieronder vertelt Ash Hardell over haar coming out. Ze was 11 jaar toen ze voor het eerst merkte dat ze niet helemaal heteroseksueel was. Maar op dat moment wilde ze daar niets mee doen. Want dat was niet goed. Ze drukte de lesbische gevoelens weg. En was erg onzeker over haar gedachten. Ze was bang voor labels en hield haar geheim voor zichzelf. Maar hier werd ze steeds eenzamer van. Tot ze op haar 15e accepteerde dat ze op zowel jongens als meisjes kon vallen. Maar toch vertelde ze het nog niemand. Ze begon een tweede leven op internet en ontmoeten online veel andere LHBT’ers. Luister naar het complete verhaal hieronder.

 

Ambers Closet

In de video van YouTubekanaal Ambers Closet vertelt Amber over haar coming out. Ze merkte al op jonge leeftijd dat ze meisjes leuk vond. Maar tijdens haar tienerjaren had ze ook veel vriendjes. En merkte ze dat ze het vervelend vond om gezien te worden als de stereotype lesbische basketbalspeelster. Op de middelbare school zoende ze voor het eerst met een meisje, haar beste vriendin. Het verschil met jongens was groot voor Amber. Ze voelde zich veel meer op haar gemak bij een vrouw. Maar ondertussen bleef ze het moeilijk vinden om te worden gezien als het stereotype lesbienne. Luister naar het complete verhaal hieronder.

 

Ingrid Nilsen

Natuurlijk mag ook Ingrid Nilsen niet ontbreken in dit lijstje. Zij kwam namelijk via een YouTube video uit de kast. Het is een emotionele video die viral is gegaan en al ruim 16 miljoen keer is bekeken! Ingrid zegt dat ze altijd al heeft geweten dat ze lesbisch is. En dat het niet iets is waarvoor ze heeft gekozen. Helaas groeide ze op in een omgeving waar niet iedereen LHBT’ers accepteerden. Pak een doos tissues en bekijk de video hieronder.