Ben ik biseksueel?

Heb jij jezelf wel eens de vraag gesteld: “Ben ik biseksueel?” Wanneer weet je eigenlijk zeker of je biseksueel bent? Sommige mensen komen er in hun tienerjaren of nog eerder al achter, bij anderen komt het besef pas veel later. Als je jarenlang hebt gedacht alleen op jongens te vallen dan kan het wel even wennen zijn, die gevoelens die je hebt voor andere vrouwen. Of je nu wel of niet in de war raakt door je gedachten, onthoud dat er een tijd komt dat je het gewoon zeker weet: Ik ben biseksueel!

Labels en hokjes

Mensen plakken graag labels op andere mensen omdat ze dan weten waar ze aan toe zijn. Doe gewoon waar je je goed bij voelt en noem jezelf zoals je jezelf wilt noemen. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niet uit of je jezelf biseksueel, lesbisch, queer, hetero of panseksueel noemt, zolang je maar iemand vindt met wie je gelukkig kunt zijn.

Als je nog twijfelt probeer dan goed te luisteren naar wat je hart je vertelt. Er bestaan geen tests of vragenlijsten die jou antwoorden geven op je vraag: Ben ik biseksueel? Maar word je verliefd of opgewonden van zowel mannen als andere vrouwen? Dan zou het best eens kunnen dat je biseksueel bent. Je valt dan niet op een geslacht maar op een persoon.

Vreemde reacties

Soms wordt er vreemd gereageerd als je zegt dat je biseksueel bent. Mensen beweren bijvoorbeeld wel eens dat biseksualiteit gewoon een fase is, of dat bi’s van twee walletjes snoepen. Lees hier 19 andere dingen die lesbiennes en biseksuele vrouwen niet meer kunnen horen.

Hoeveel mensen zijn bi?

Het Social Cultureel Planbureau heeft onderzoek gedaan naar biseksualiteit en vermeldt dat zo’n 15% van de Nederlandse vrouwen enigszins of evenveel op mensen van hun eigen sekse vallen en dus bi zijn. Er zijn meer mensen biseksueel dan lesbisch of homoseksueel.Biseksuele vrouwen onzichtbaar?

Biseksuele vrouwen die een relatie hebben met een man zijn voor de buitenwereld vaak onzichtbaar. Zij worden al gauw gezien als heteroseksueel. En wanneer een bi vrouw iets heeft met een andere vrouw dan denken mensen al snel dat ze lesbisch is. Daar wordt gelukkig ook in de media steeds meer aandacht aan besteed. Lees ook over de To bi or not to bi, een theatershow over biseksualiteit.

Bij single vrouwen die biseksueel zijn valt het meer op. Ze zullen namelijk daten met mannen en / of vrouwen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze de ene periode meer interesse hebben in mannen en in de andere periode juist meer interesse hebben in mannen. Alles kan.

Alsjeblieft. Een gifje van Kristen Stewart. ?