Coming Out dag: zo kom je origineel uit de kast

Het is dinsdag 11 oktober, oftewel internationale coming out dag! Ben jij al uit de kast? Nee? In dat geval hebben wij een aantal originele ideeën voor je coming out op een rijtje gezet. Je leest ze in het artikel op deze pagina.

Regenboog taart

Sommige aanstaande ouders kiezen ervoor het geslacht van hun baby te onthullen in de vorm van een taart. De taart ziet er van buiten heel normaal uit, tot je de zoetigheid aansnijdt. De binnenkant van de taart is dan roze of blauw… of in alle kleuren van de regenboog! Als je een taart bakt voor je coming out. Een smakelijke manier om uit de kast te komen als je het ons vraagt. En je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag.

Regenboog taart

Zeg het met muziek

Laat iemand anders voor je spreken, of beter gezegd: zingen. Kies een nummer wat vertelt hoe jij je voelt. Kijk eens naar de liedjes in het artikel 5 Lesbische liedjes. Zoek de lyrics op en gebruik de teksten om je familie en vrienden uit te leggen hoe jij je voelt. Niks voor jou? Check dan de coming out song van Ally Hills hieronder. Die zegt genoeg!

 

Organiseer een coming out party

Ben je op zoek naar een reden voor een feestje? Waarom zou je van je coming out niet een groot festijn maken? Nodig je vrienden en familie uit maar zeg nog niet wat er te vieren valt. Zodra iedereen een lekker hapje en drankje in zijn hand heeft neem je het woord. Je bent lesbisch! Zo, dat is eruit. Iedereen is in de feeststemming, er wordt gelachen, gedanst en gedronken.

Maak een coming out video

Velen gingen je al voor. Ze maakten een coming out video en deelden die met de wereld. Op Facebook of YouTube upload je je video en je stuurt je vrienden en familie een mailtje. Tada! Kijk maar eens naar de video van Ingrid Nilsen hieronder. Ze zette haar coming out video in 2015 online en het filmpje ging helemaal viral. Het is inmiddels bijna 16 miljoen keer bekeken.

 

Gebruik je social media profielen

Geen zin om de confrontatie direct aan te gaan? Verander dan je Facebookstatus, maak een levensgebeurtenis aan, zet het in je Instagram bio, of maak op een andere manier gebruik van het social media. #comingoutdag2016 Super handig! Mensen kunnen er even aan wennen en de volgende keer dat je ze in real life ziet is het niet meer zo akward.

Coming Out dag 2016

Benieuwd naar coming out verhalen van bekenden en minder bekende lesbische dames? Kijk dan eens naar ons artikel Onze 5 favoriete lesbische coming out stories. En wie weet doe je nog meer inspiratie op voor het moment dat je zelf uit de kast wil komen. Meer weten over Coming Out dag 2016? Kijk op de website van COC Nederland.