Soms duurt liefde zes maanden en tot aan de andere kant van de wereld – Deel 2

Rewind naar mijn vorige blog; Ik werd als zesentwintigjarige plotsklaps tot over m’n oren verliefd op Karen. Me overgeven aan dit gevoel en deze nieuwe vorm van liefde vond ik ontzettend moeilijk, ik was nog nooit zo verliefd geweest op een vrouw. Als klap op de vuurpijl vertrok ik voor twee maanden naar Australië, in m’n eentje. Hier kun je het hele verhaal teruglezen.

Voor altijd met een vrouw?

Net voor ik naar Australië vertrok, wilde ik nog een keertje op bezoek bij mijn ouders. Mijn moeder had een operatie achter de rug en kon me niet uitzwaaien op het vliegveld. Karen stelde voor om me erheen te rijden, en met mijn ouders een uur van mijn huis was dat aanlokkelijk! Allebei m’n ouders wisten inmiddels dat Karen bestond, maar ik had haar goed verstopt gehouden. Ik vond het doodeng om iemand mee naar huis te nemen. Het vooruitzicht dat ze elkaar gingen ontmoeten was zo spannend. Maar, Karen is een volhouder dus we gingen samen op weg naar mijn ouderlijk huis.

Onderweg naar mijn ouders belde ik m’n moeder om tussen neus en lippen door te melden dat Karen mee kwam. Mijn moeder met haar enorme hart wil alleen maar dat haar vier kinderen gelukkig zijn. Ze verwelkomde Karen zonder te knipperen in haar huis en haar hart. Terwijl ik zenuwachtig de bloemen die we mee hadden gebracht verpestte en spruitjes dopte, ging de storm in m’n hoofd wat liggen. We brachten een doodeenvoudige middag samen door, kletsend aan de keukentafel. Juist door die middag werd het voor mij makkelijker om me een ‘voor altijd’ voor te stellen met een vrouw in plaats van een man.

Coming out

“Just be in the moment man!”

Onvermijdelijk, maar plotseling was het de dag dat ik naar Brisbane vloog. Ik sliep niet, die laatste nacht in Amsterdam. Ik staarde naar Karen’s gezicht en raakte zacht haar haar aan en miste haar al voordat ik weg was. Wat was ik nu weer aan het doen?! Een paar paniekaanvallen later was ik onderweg, maar wat had ik het moeilijk met mezelf. Het kostte me drie dagen om te beseffen dat ik alleen was, vrij om te doen wat ik wilde in dit vreemde, wilde land.. En dat deed ik dus ook. Ik bekeek snorkelend the Great Barrier Reef, zag wilde schildpadden en kookaburras en gigantische grijze spinnen. Wilde koala’s, enorme Komodo draken en perfecte zonsondergangen. Ik ging hiken, knuffelde de oudste, dikste bomen, en miste Karen.

Toen ik op een oude boot zat, in de punt, besefte ik dat ik van haar hield. De kapitein was een kruising tussen een hippie en een piraat, en was overal ter wereld geweest. Hij zei dat ik een kwal moest zijn. Hij bedoelde niet dat ik prikkelig of slijmerig moest zijn, maar dat ik mijn brein uit moest zetten. Kwallen hebben namelijk geen brein, vertelde hij. Ze zijn gewoon. “Just be in the moment man!” Zweef door het leven en wees wat je wil zijn. Enorm cliché, maar iets klikte binnenin me. Omringd door Chinese toeristen in wetsuits snapte ik het ineens. Ik wilde mijn leven met Karen delen. Waarom zou ik me daartegen verzetten?

Coming out Nienke

De kers op de taart van ons leven samen

Ik stopte met me te verzetten en omarmde deze nieuwe, enge liefde van ons. Ik kwam terug en ik liet mezelf bij haar zijn. Onze fling werd een relatie, we gingen samenwonen in haar kleine huisje en hielden van elkaar en ons leven samen. We kochten ons eerste huis samen, ze vroeg me op mijn dertigste met haar te trouwen. Als kers op de taart van ons leven samen zijn we nu ons droombedrijf gestart, The Happiness Troupe.

Nu wil ik helemaal niet beweren dat ze glitter poept of dat ons leven perfect is. We kunnen elkaar soms helemaal niet uitstaan, net als elk ander stel. Maar als het badwater afkoelt, denk ik terug aan de ouwe hippie en z’n krakkemikkige boot en dan kies ik weer vol overgave voor haar. Ik ben haar kwal en dat vinden wij romantisch en helemaal niet raar.

NienkeHopelijk heb je genoten van deze inkijk in het leven van Nienke. Ze is sinds haar 30e verjaardag verloofd met Karen, met wie ze in Haarlem woont. Samen werken ze hard aan hun droom The Happiness Troupe, een online platform met producten speciaal voor de LHBTQ gemeenschap. Regelmatig schrijft ze voor IntoGirls, daarnaast deelt ze de perikelen van The Happiness Troupe op Instagram en in haar blogs.