11 Date ideeën voor de lente

De lente is begonnen! Zonneschijn, bomvolle terrassen, rokjesdagen… ze komen er weer aan! Tijd dus voor een nieuwe lijst met zonnige date ideeën voor jou en je vriendin. En is het een dag minder goed weer? Dan kun je natuurlijk altijd inspiratie opdoen door te kijken naar de herfst en winter date ideeën.

1. Picknick of barbecue in het park

Zorg voor een tas vol lekkers en slenter naar het park, bos of een ander gezellig plekje waar je goed in het zonnetje kunt zitten. Zorg voor broodjes, snacks, fris of een fles bubbels. In veel parken in Nederland is het ook toegestaan om te barbecuen! Heb je geen zin om zelf te ‘koken’? Houd dan in de gaten wanneer er een foodtruckfestival bij jou in de buurt is.

2. YouTube challenges

Iedereen die wel eens op YouTube zit kent ze: challenges! De chapstick challenge, try not to laugh challenge, cotton ball challenge, en ga zo maar door. Hieronder vind je video’s van YouTube kanalen en Rose Ellen Dix en nowthisisliving.

 

 

3. Naar een optreden

Een avondje springen en meeblèren tijdens een concert van jullie favoriete band, heerlijk. Een kaartje voor een concert in de Ziggo Dome wat aan de dure kant? Kijk dan eens in de stad waar je woont. Vaak zijn er in kleine poppodiums of cafés (cover)bandjes die gratis optreden. Wanneer de dagen langer worden, de zon meer schijnt en je eindelijk zonder je jas de deur uit kunt begint ook het festivalseizoen weer! Wij kunnen niet wachten. 🙂

4. Toerist in eigen land

Ga samen in Nederland op pad. Er is vast wel een stad die jullie nog nooit (samen) hebben bezocht. Delft, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Den Bosch, Zwolle, Groningen… Kortom: er is genoeg te doen in eigen land. Stippel je route uit en neem genoeg snacks mee voor jullie (mini) roadtrip. Bekijk van te voren wat er te doen is in de stad en ga op zoek naar een leuk plekje om te lunchen. Bezoek een museum, ga winkelen, cultuur snuiven of foto’s maken in een natuurgebied.

Regenboogzebrapad Maastricht
Regenboogzebrapad Maastricht

5. Midgetgolfen

Dit heb je waarschijnlijk al niet meer gedaan sinds je kinderjaren: midgetgolf! Ga op zoek naar een midgetgolfbaan bij jou in de buurt. Wie van jullie twee scoort het meeste punten op de 18 holes?

6. Uitwaaien aan zee

Zeer geschikt voor mensen met hooikoorts: een dagje uitwaaien aan zee. Als de zon lekker schijnt en er een zacht briesjes staat is er toch niets lekkerders dan slenteren over het strand en schelpen zoeken, gevolgd door een fruitige cocktail in een beach bar? Houd je meer van actieve dates? Ga dan windsurfen, vliegeren, paardrijden of blokarten op het strand.

Strand

7. Bezoek een pretpark

Ga een dagje naar een pretpark! De lente is het ideale seizoen voor een bezoekje aan een attractiepark zoals de Efteling, Walibi of Duinrell. Ben je niet zo’n fan van wilde achtbanen? Ga dan naar Madurodam, bezoek een kasteel of ga aapjes kijken in de dierentuin.

Achtbaan

8. Ga het water op om eendjes te voeren

Eendjes vanaf de kant broodkruimels voeren? Dat kan toch beter! Ga met een bootje het water op. Of je nu met een rondvaartboot het water op gaat of samen in een kano springt: alles ziet er anders uit vanaf het water. Zijn jullie wel in voor sportieve dates maar is in een bootje ronddobberen niet helemaal jouw ding? Ga dan samen mountainbiken, tennissen, boogschieten of doe een proefles salsa dansen.

9. Ga naar een (voetbal)wedstrijd

Geen zin om zelf te sporten? Moedig je favoriete club aan vanaf de tribune tijdens een spannende wedstrijd. Want wat is er leuker dan naar mensen te kijken die zichzelf in het zweet werken terwijl jij lekker onderuit gezakt met een drankje aan de snacks zit? 😉

10. Samen een ijsje halen

Het blijft steeds langer licht ‘s avonds. Dus ook na je werk- of schooldag is het nog aangenaam om naar buiten te gaan. Waarom dan niet een ommetje maken naar de plaatselijke ijssalon om na het avondeten een ijsje te halen?

IJsje halen

11. Proeverij op het terras

Doe een bier- of wijnproeverij of high tea (of beer / wine) op een zonnig terras. Want wie kan zich niet een hele middag vermaken met lekkere hapjes en drankjes, goed gezelschap en een constante stroom van voorbij lopende mensen?

Heb je andere leuke tips en originele lente dates voor de lezers van IntoGirls? We horen ze graag van je. Laat een reactie achter onder dit artikel!