9 Winterse date ideeën

Ben je op zoek naar leuke date ideeën om de koude winterdagen door te komen met je meisje? IntoGirls heeft een lijst gemaakt van actieve, romantische en smakelijke, winterse dates. Een geslaagde date gegarandeerd. Veel plezier!

Is het nog niet zo koud buiten? Kijk dan eens naar het artikel 7 Originele date ideeën voor in de herfst.

1. Versier samen de kerstboom

Haal de kerstverlichting, kerstballen en kerstboom van zolder en zet een vrolijke Kerstmis Spotify-afspeellijst aan. Samen de kerstboom en jullie huis versieren is een leuke zondagmiddag date. Het liefst onder het genot van een grote kop chocomelk.

Klaar met het optuigen van de boom? Dan kunnen jullie met z’n tweeën onder de boom een mooie Kerst-selfie maken voor in het fotoalbum. Heb je de smaak te pakken? Knutsel dan samen ook leuke versieringen voor in de boom.

2. Schaatsen op natuurijs of schaatsbaan

Pak je warm in en ga gezellig samen schaatsen. Met een beetje geluk kunnen we deze winter op natuurijs schaatsen. Maar anders kunnen jullie natuurlijk ook gewoon naar een overdekte schaatsbaan gaan. Daar kun je ook schaatsen huren als je die zelf niet hebt. En er is vaak een klein café bij waar je warme chocomelk of glühwein kunt drinken.

3. Een sneeuwpop bouwen

Ligt er sneeuw buiten? Ga samen een sneeuwpop bouwen. Daarna nog energie over? Begin dan een sneeuwballengevecht!

Als jullie helemaal verkleumd van de kou terug thuis komen spring je gewoon samen onder een hete douche.

4. Organiseer een spelletjesavond

Verzamel alle spelletjes die je in huis hebt en stal ze uit op de keukentafel. Kies er drie of vier uit voor de spelletjesavond. En bedenk welke prijzen er gewonnen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een fijne massage, een gratis lunch of een bioscoopbon. Trek een flesje wijn open, zet de hapjes op tafel en… game on!

De spelletjesavond is ook leuk om te doen met een paar vrienden of een ander stel.

Je kunt in plaats van spelletjes spelen ook samen een grote puzzel maken.

5. Kook samen een driegangenmenu

Je hoort het wel eens: liefde is… samen koken. Duik daarom lekker samen de keuken in. Bepaal van te voren wat jullie gaan maken en haal de boodschappen. Verdeel de werkzaamheden. Snijd de groente en andere ingrediënten, zet de pannen op het vuur en dek de tafel.

Pas toe aan het tweede, derde of vierde afspraakje? Ook als je elkaar nog niet lang kent is samen koken een leuke date. Nodig haar gezellig bij jou thuis uit en laat direct zien dat jij een échte keukenprinses bent. Denk wel na of je eten ‘kissproof’ is (lees: zit er geen knoflook in, of spinazie?).

Carol

6. Maak samen een bucketlist

Het einde van het jaar nadert. Tijd om een bucketlist te maken, voor het komende jaar en voor de jaren daarna. De kleine en de grote dingen moeten op de lijst komen te staan. Plan een roadtrip voor in de zomer. Loop de marathon. Leer een nieuwe taal. Anyway!

Wie zegt dat een bucketlist iets is voor terminaal zieke mensen? Het leven is kort, begin vandaag nog met het afstrepen van je lijst!

7. Fotoalbum maken

Verzamel alle foto’s die jullie hebben gemaakt in 2016. Kies de mooiste foto’s en verzamel ze in een fotoalbum. Maak hier een traditie van en jullie hebben aan het begin van ieder jaar een mooi fotoboek vol herinneringen van het jaar daarvoor. Leuk om aan anderen te laten zien en om zelf af en toe eens doorheen te bladeren.

8. Dagje Winter Efteling

Wat is er leuker dan een dagje vol sprookjes, achtbanen en warme chocomelk? Tijdens de Winter Efteling kun je in het pretpark ook schaatsen op de overdekte schaatsbaan. En er zijn allerlei gezellige kampvuren. Sluit de dag af met een pannenkoek of groot bord friet en Aquanura.

9. Spa date night

Organiseer een spa date night voor jou en je vriendin. Doe een haarmasker in, lak elkaars nagels en gebruik een gezichtsmasker. Je maakt het helemaal af met een fruitige smoothie erbij. Sluit de date night af met een lekkere voet- of rugmassage of ga in een warm bad liggen.