Dating tips voor lesbische moeders

Als alleenstaande moeder kan het lastig zijn om een leuke date te krijgen, zeker als lesbische moeder. Want waar vind je leuke lesbiennes? In dit artikel vind je handige dating tips voor lesbische moeders. Lees snel verder.

Vertel familie en vrienden dat je op zoek bent

Laat anderen weten dat je op zoek bent naar een date. Vrienden, familie en collega’s kunnen je helpen bij het vinden van een leuke date. Via via iemand leren kennen voelt vertrouwd. En zo kun je eerst je vrienden uitvragen over je date. Dat voorkomt dat je een sportieve date plant met iemand die meer in is voor een biertje in de kroeg.

Kom in contact met andere moeders

Niemand zal zo goed begrijpen wat je doorgaat als een andere (lesbische) moeder. Zoek contact met andere vrijgezelle moeders. Spreek met de moeders af bij een plaats waar je kinderen zichzelf kunnen vermaken zoals een speeltuin of dierentuin. Zo leer je mensen kennen die hetzelfde meemaken als jij. Hoe leer je deze moeders kennen? Ga eens op zoek op internet of plaats een oproep. Of heb het erover terwijl je je kinderen ophaalt van school.

Probeer online dating

Zoek een oppas, een date en trek je beste outfit aan. Ook moeders hebben zo nu en dan recht op een avondje voor zichzelf. En waarom zou je die avond dan niet gezellig doorbrengen met een leuke vrouw? Ga op zoek naar een date via een dating app of via een van de lesbische datingsites.

Je kunt je kinderen vertellen dat je op date gaat maar je kunt ze natuurlijk ook vertellen dat je gewoon een avondje op stap gaat met een stel vrienden. Dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van je kinderen. Als ze nog moeite hebben met de scheiding van hun twee mama’s dan is het wellicht verstandig nog niet te veel te vertellen over je dates.

Word niet te snel te serieus

Neem de tijd voor je date. Leer elkaar eerst goed kennen voordat het serieus wordt. Want als zij ineens aan de ontbijttafel verschijnt confronteer je ook je kinderen hiermee. En misschien zijn die daar nog niet klaar voor. Als je merkt dat jullie relatie echt serieus begint te worden vertel dit dan eerst zonder je nieuwe vlam aan je kinderen.

Lesbiennes staan erom bekend om snel over te gaan tot bijvoorbeeld samenwonen. Maar als er kinderen bij betrokken zijn moet je daar toch langer en beter over nadenken. Wacht enkele maanden voordat je je nieuwe vriendin aan je kinderen voorstelt. Wanneer je haar aan ze wil voorstellen kies dan een strategische plaats waar je kinderen zich op hun gemak voelen.

Heb plezier en ontdek nieuwe dingen

Het gaat erom dat je plezier hebt. Flirt, dans en ontmoet leuke nieuwe mensen. Je bent misschien op zoek naar een date die uiteindelijk je partner wordt. Maar je doel op de korte termijn is vooral dat je plezier hebt samen met andere mensen. Leer jezelf opnieuw kennen, doe wat jij leuk vindt en ontdek nieuwe dingen. Altijd al bij een zanggroep willen zitten, een nieuwe sport willen beoefenen of een kookcursus willen volgen? Regel een oppas of breng ze naar hun andere moeder (of vader) en ga ervoor!