De eerste keer…

De eerste keer is spannend, opwindend en laat je hart sneller slaan. Of het nu je eerste dag is op die nieuwe school of bij je nieuwe baan, of de eerste keer dat je écht verliefd bent en met dat meisje zoent en naar bed gaat. Alle eerste keren zijn voor iedereen spannend, nieuw en misschien een beetje eng, maar ook heel erg leuk om te ervaren. IntoGirls heeft de leukste ‘eerste keren’ voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Lees snel verder.

De eerste keer verliefd

De eerste keer dat je écht verliefd bent staat je wereld op z’n kop. En voor meiden die er achter komen dat ze op vrouwen vallen is dat gevoel nog veel heftiger. Je bent in de war. Het zijn geen gewone vriendschappelijke gevoelens die je hebt, maar het voelt ook anders dan wanneer je verliefd bent op een jongen. Of was je toen eigenlijk helemaal niet verliefd?

Het wordt natuurlijk nog leuker als je merkt dat zij ook verliefd is op jou. Je kunt niet meer eten, slapen en denkt alléén nog maar aan haar. Wanneer je haar ziet begin je te stralen en zij beantwoordt je lach met een knipoog. Je smelt. Heerlijk! Heb je niet zoveel geluk? Hier lees je hoe je van je straight girl crush afkomt!

De eerste date

Het is duidelijk, zij vindt jou ook leuk. Dan volgt al snel de eerste date. Een romantische picknick in het park, een bezoekje aan de bioscoop, een drankje doen in een gezellig café, een dagje in een pretpark… De mogelijkheden zijn oneindig. Als je aan het einde van de date écht weg moet omdat je anders je trein mist dan weet je het: zij is leuk! ?

Ben je nog op zoek naar een leuke meid om mee te daten? Check deze apps dan eens of een van de lesbische datingssites. Ben je op zoek naar leuke date tips? Lees dan het artikel 7 Originele date ideeën voor in de herfst.

Uit de kast komen

Als het voor jezelf duidelijk is dat je lesbisch, biseksueel of iets anders uit de categorie LHBT+ bent dan wil je dat delen met je vrienden en familie. Omdat je gewoon jezelf wilt kunnen zijn. Zeker wanneer je verliefd bent en je dat het liefst van de daken schreeuwt.

Uit de kast komen

Tijd dus om uit de kast te komen! En dat is altijd spannend. Of het nu voor je ouders is of voor je vriendinnen. Maar bij die eerste keer zal het niet blijven. Want steeds wanneer je nieuwe mensen ontmoet komt vroeg of laat het moment dat je ‘opnieuw’ uit de kast moet komen. Mensen gaan er nou eenmaal sneller vanuit dat een vrouw een relatie heeft met een man. Kunnen die hetero’s ook niets aan doen…

Je eerste vriendin

Wanneer je denkt aan een lesbische relatie heb je allerlei verwachtingen. Die verwachtingen blijken niet altijd te kloppen. In het begin bekijk je alles door je roze bril. Maar je leert elkaar pas echt kennen wanneer je een tijdje samen bent. Je vriendin is iemand met wie je alles deelt, die je grootste geheimen kent. Naast je partner is ze ook je beste maatje.

Voor anderen wordt het nu pas duidelijk wat het betekent dat jij op vrouwen valt. Naar feestjes en verjaardagen neem jij je vriendin mee. Dat is in het begin misschien een beetje wennen voor iedereen. Maar als ze zien hoe gelukkig jullie samen zijn dan zijn ze vast heel blij voor je.

Hoe was jouw relatie met je eerste vriendin?

De eerste keer seks

Of je nu voor het eerst seks hebt met een vrouw of überhaupt voor het eerst met iemand het bed in duikt (go gold stars!) het is altijd spannend. Gebeurt het spontaan of plan je een sleep-over? Dronken na een avondje stappen of ‘s avonds na een romantische date…

Bij die eerste zoen voel je het kriebelen in je onderbuik. Je kunt en wilt niet meer van elkaar afblijven. De eerste keer seks is soms een beetje onhandig. Maar als je merkt hoe opgewonden ze van je wordt voelt dat geweldig. Wat maakt het uit dat je eerste keer niet is zoals in de films? Zolang het maar is met iemand die je leuk vindt en die je vertrouwt.

Meeting the parents

De eerste keer dat je haar ouders ontmoet kan ook best spannend zijn. Zeker als je haar eerste vriendin bent. “Hallo pa en ma, ik ben lesbisch! Ennuh, dit is mijn nieuwe vriendin.”

Tsja, je schoonfamilie krijg je er gratis en voor niets bij. Maar met een beetje geluk word je met open armen ontvangen en heb je er een aantal leuke familieleden bij.

De eerste vakantie samen

Voor het eerst samen op vakantie gaan is heerlijk. Jullie zijn er met z’n tweetje echt even hélemaal uit. Weg naar een warm, zonnig oord. ☀️?? Lekker eten, uitslapen en mooie toeristische plekjes bezoeken.

Maar vakantie zorgt ook altijd voor stress. Lang wachten op je transfer of huurauto, drukte op de airport en luidruchtige hotelgasten. Iedereen reageert hier anders op. Daarom zal je tijdens jullie eerste vakantie samen elkaar nog beter leren kennen.

De eerste keer ruzie

Vroeg of laat gebeurt er iets. Je bent moe, prikkelbaar en je flapt er iets onaardigs uit. Jullie krijgen ruzie. De eerste ruzie! Weet je een aantal dagen nog waar het over ging? Nee, natuurlijk niet.

Er is niets mis met een beetje gekibbel en ruzie af en toe. Dat zorgt ervoor dat de spanning die zich langzaam aan het opbouwen was verdwijnt. En na die ruzie zijn jullie extra lief tegen elkaar.

Samenwonen

Niet iedere lesbienne neemt op de tweede date een verhuismagen met zich mee… Sommigen wachten jaren voordat ze gaan samenwonen. Hoe dan ook is dit een bijzonder moment voor jullie. Zeker wanneer er geklust moet worden. ? De perfecte relatie-test.

Maar wanneer jullie dit allemaal overleven en na een paar weken tevreden maar uitgeteld op de bank ploffen is het het allemaal waard. Een huis helemaal ingericht naar jullie smaak. Ook al moet je het in het begin misschien doen met een bij elkaar geraapt interieur. Het is wel júllie interieur. Met foto’s van die eerste vakantie samen aan de muur. Geen ouders en vervelende broertjes of zusjes die rondrennen. Nee, een plekje helemaal van jou en je vriendin.

Samenwonen betekent ook dat je iedere nacht samen bent. En dus iedere ochtend naast haar wakker wordt. Fijn!

De eerste keer dat iemand je hart breekt

Helaas gaan sommige relaties ook over. En dan blijft een van de twee misschien wel met een gebroken hart achter. De eerste keer dat iemand je hart breekt lijkt het wel het einde van de wereld. Je hebt nergens meer zin in. Het liefst blijf je heel de dag in bed liggen huilen met een pot Nutella op je nachtkastje. Of een fles wijn.

Maar gelukkig heelt een gebroken hart. Je voelt je vanzelf beter. Ga eropuit. Spreek met je vrienden af. Genoeg leuke lesbische dames. Jij komt heus wel iemand anders tegen waarop je tot over je oren verliefd raakt! En dan kun je met haar opnieuw alle eerste keren beleven.

Trouwen

Hopelijk blijft het bij die ene keer: jullie gaan trouwen. Je weet het zeker, met haar wil je de rest van je leven samen blijven. Jullie trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven. Alle belangrijke mensen in je leven komen de liefde tussen jou en je aanstaande vrouw vieren. Voor deze groep mensen vertel je waarom zij zo speciaal voor je is.

Een eerste kindje

Het is een groot avontuur om aan kinderen te beginnen, vooral voor twee vrouwen. Want hoe werkt dat nou precies; adoptie, een zaaddonor en kunstmatige inseminatie? En wie van de twee wordt er zwanger? Het is veel om over na te denken en te regelen.

Maar als het allemaal lukt en jij of je vrouw/vriendin bevalt kun je je eerste kindje in je armen houden. Een magisch moment. Gevolgd door slapeloze nachten.

Hoe waren jouw eerste keren? Of ontbreken er volgens jou eerste keren in dit artikel? Laat het ons weten via de comments hieronder.