De leukste LGBT studentenverenigingen

De vakantie is bijna ten einde en de scholen beginnen weer: tijd om de leukste lgbt studentenverenigingen voor jullie op een rijtje te zetten. Je aansluiten bij een studentenvereniging is een gemakkelijke manier om vrienden te maken in een, misschien wel nieuwe, studentenstad. Maar zelfs als je niet aan het begin van je studie staat kun je je nog aansluiten bij een studentenvereniging.

De volgende studentenverenigingen zijn allemaal voor én door lgbt’ers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je er jezelf niet kan zijn. En wie weet, misschien sla je er ook nog eens een leuk vriendinnetje aan de haak! Dus laat je niet langer tegenhouden en ga op onderzoek uit. Ga bijvoorbeeld een keer naar een borrel om te kijken of het je iets lijkt. Voor je het weet heb je toegang tot een heleboel leuke feestjes met mensen die op dezelfde manier in het leven staan als jij!

Vitruvian – Tilburg

De eerste in ons lijstje is Vitruvian. Deze Tilburgse studentenvereniging bestaat pas sinds 2013 en is begonnen als Facebookgroep. De Facebookgroep is inmiddels uitgegroeid tot een echte studentenvereniging die als doel heeft een plaats te zijn met een open atmosfeer waar iedereen zichzelf kan zijn. Ook voor mensen die vragen hebben over hun seksuele identiteit of uit de kast komen is er een luisterend oor bij Vitruvian te vinden. Vitruvian borrelt één keer in de twee weken in café Peanuts in Tilburg. Kijk voor meer informatie eens op hun website: www.vitruviantilburg.nl.

Vitruvian Tilburg

A.S.V.Gay – Amsterdam

A.S.V.Gay is dé Amsterdamse studentenvereniging voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. De vereniging bestaat pas sinds 2010, maar heeft nu al zo’n 360 leden en is daarmee een van de snelst groeiende studentenverenigingen van Amsterdam. A.S.V.Gay organiseert naast haar wekelijkse borrels een heleboel andere activiteiten zoals feestjes, weekendjes weg en sportevenementen. Ze varen zelfs mee tijden de Canal Parade tijdens de Gay Pride.

Maar ze besteden ook aandacht aan de maatschappelijke positie van lgbt’ers doormiddel van o.a. een wetenschappelijk congres. Benieuwd geworden naar A.S.V.Gay, ga eens naar een borrel! Ze borrelen iedere woensdag in bar Amstel 54. Durf je niet alleen te gaan? Neem dan contact op met A.S.V.Gay en word gekoppeld aan een borrelbuddy. Voor meer informatie kijk je op de website: www.asvgay.nl.

A.S.V.Gay lgbt studentenvereniging

U.H.S.V. Anteros – Utrecht

De Utrechtse lgbt studentenvereniging U.H.S.V. Anteros werd in 2010 opgericht. Een studentenvereniging die openminded is, en waar iedereen welkom is. Op 31 augustus vindt de eerste borrel van het jaar plaats, die wekelijks gehouden wordt in café Bodytalk. Daar kun je je gelijk inschrijven voor het introductiekamp dat van 9 t/m 11 september plaatsvindt! Ook bij U.H.S.V. Anteros kun je gekoppeld worden aan een borrelbuddy als je nog niemand kent en het spannend vindt om alleen te gaan. Geen reden meer om thuis te blijven dus! Kijk voor meer informatie op de website van U.H.S.V. Anteros: www.uhsv-anteros.nl.

Ganymedes – Groningen

Ganymedes is de lgbt studentenvereniging van Groningen waar niks moet, maar alles mag. Ze organiseren wekelijkse borrels, iedere twee maanden een themafeest en nog een heleboel andere leuke activiteiten zoals sportevenementen en vakanties. Ganymedes heeft een online platform voor leden waar je altijd op de hoogte wordt gehouden van de laatste activiteiten. Benieuwd geworden naar de studentenvereniging Ganymedes? Ga eens een keer naar een borrel! Ze borrelen elke eerste en derde donderdag van de maand in Bar de Rits en elke tweede en vierde donderdag van de maand in Tram 13. Bezoek de website voor meer informatie: www.ganymedes-lgbt.nl.

Ganymedes Groningen

Shout Wageningen

De Wageningse studentenvereniging Shout bestaat al een stuk langer dan de bovenstaande verenigingen, namelijk als sinds 1968. Voorheen onder een andere naam, maar sinds 2011 als Shout Wageningen. Shout heeft als doelstelling het zichtbaar maken van lgbt’ers in de maatschappij. Ze willen daarnaast een ontmoetingsplek voor lgbt’ers zijn. Dit doen ze door voorlichting te geven op scholen, te praten met asielzoekers, ondersteuning te bieden aan mensen die moeite hebben met hun geaardheid en feestjes en café avonden te organiseren. Kijk voor meer informatie op de website: www.shoutwageningen.nl.

Shout Wageningen studentenvereniging

Erasmus Pride – Rotterdam

Erasmus Pride is niet precies een studentenvereniging te noemen, maar we wilden ze toch graag in dit lijstje opnemen. Erasmus Pride noemt zichzelf een netwerk voor lgtb studenten van de Erasmus Universiteit. Ze willen door het bieden van uiteenlopende activiteiten op educatief, maatschappelijk en sociaal vlak de emancipatie van lgbt’ers binnen de Erasmus Universiteit bevorderen en de zichtbaarheid van lgbt’ers vergroten. Kijk voor meer informatie over activiteiten en lidmaatschap op de website: www.eur.nl/erasmuspride/.

Erasmus Pride lgbt netwerk