De leukste Pride collecties van 2018

Afgelopen week was het groot nieuws: H&M komt met een Pride collectie. Maar wist je dat de H&M niet het enige merk is dat kleding (of schoenen) uitbrengt voor Pride 2018? Er zijn een heleboel merken die dat doen! We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Primark Stonewall Pride collectie

Zo heeft ook Primark dit jaar een Pride collectie! Bij Primark kun je terecht voor leuke accessoires en kleding. Primark kreeg eerder commentaar op een oudere Pride collectie, omdat de opbrengsten daarvan niet naar een goed doel gingen. Dat hebben ze dit jaar verandert, voor deze collectie werkt Primark namelijk samen met Stonewall. Stonewall is een organisatie die de belangen van LGBTQ’s behartigt in de U.K.

Primark Stonewall Pride

Levi’s Pride collectie 2018

Ook Levi’s is dit jaar weer van de partij met een leuke Pride collectie. Denk aan een tof spijkerjasje, maar ook leuke accessoires zoals petjes, riemen, sokken, bandana’s en bretels! De opbrengsten van de collectie gaan volledig naar LGBTQ organisaties. Helaas wordt op de website van Levi’s niet helemaal duidelijk welke organisaties dit precies zijn.

Pride collecties 2018

Nike BeTrue

Nike lanceert al sinds 2012 ieder jaar de BeTrue collectie tijdens de Pride maand in Amerika (juni). Dit jaar staat de collectie in het teken van de kleuren roze en lila. Ook komt de roze driehoek regelmatig terug op de sneakers. Nike heeft gekozen voor deze symboliek omdat in de Tweede Wereldoorlog homoseksuelen een roze driehoek moesten dragen. In de jaren ’70 werd dit symbool opgeeist door de homobeweging. In die tijd werden de kleuren roze en lila veel gebruikt door LGBTQ activisten. De collectie wordt op 15 juni in Nederland gelanceerd. Tot de collectie horen ook t-shirts, sokken en een pet.

Nike BeTrue 2018

Adidas Pride collectie 2018

Natuurlijk is Adidas ook in 2018 weer van de partij met een pride collectie. De sneakers zijn dit jaar een stuk meer ingetogen dan vorig jaar. Maakt dat ze meer of minder leuk? Bepaal zelf maar! De collectie wordt op 1 juni gelanceerd in Amerika, het is nog niet duidelijk of de schoenen ook in Nederland verkrijgbaar worden.

Adidas pride 2018

Dr. Martens

Vorig jaar had Dr. Martens een paar hele vrolijke combat boots in de collectie voor Pride. Dit jaar zijn de laarsjes nog steeds te krijgen. Er is zelfs nog een ontwerp aan de collectie toegevoegd. Dus kun je geen genoeg krijgen van je Dr. Marten Pascal laarsjes? Ga dan voor een exemplaar in regenboog kleuren. Een gedeelte van de opbrengsten gaat naar The Albert Kennedy Trust, een organisatie voor LGBTQ’s in de U.K.

Dr Martens Pride

H&M Pride collectie: Pride Out Loud

Pride verovert inmiddels ook de grote modemerken! Zo doet H&M dit jaar ook mee met haar eerste Pride collectie: Pride Out Loud. We zijn blij om te zien dat ook H&M een deel van de opbrengsten doneert aan een goed doel. 10% van de opbrengsten gaat naar de ‘Free and Equal’ campagne van de Verenigde Naties. De pride collectie van H&M is een erg uitgebreide collectie met t-shirts, crop tops, broeken en accessoires. De collectie komt in Nederland niet in de winkels te hangen, maar is wel online beschikbaar.

H&M Pride collectie

Disney Pride collectie

Zelfs Disney komt dit jaar met een Pride collectie! En nee niet voor kinderen, maar gewoon voor volwassenen. De collectie bestaat uit een aantal vrolijk gekleurde t-shirts, tank tops en accessoires. De items zijn natuurlijk allemaal voorzien van een Mickey Mouse vormpje. De collectie is niet te koop in Nederland, maar wel online te bestellen. Een deel van de opbrengsten gaat naar GLSEN, een organisatie die de belangen van LGBTQ jongeren op scholen behartigt.

Disney pride collectie

IntoGirls Pride t-shirts & caps

Natuurlijk kun je je outfit voor Pride ook bij IntoGirls scoren! Wij hebben namelijk een aantal Pride t-shirts en caps ontworpen. De opbrengsten van de Pride wear van IntoGirls gaan volledig terug naar het online magazine. Koop je iets in onze shop dat steun je daarmee zichtbaarheid en herkenning van LGBTQ vrouwen! Klik hier om naar de webshop te gaan.