Help, mijn vriendin komt niet uit de kast!

Het kan knap lastig zijn om een relatie te hebben met een vrouw die nog niet uit de kast is gekomen. De relatie die jullie twee hebben moet geheim blijven. Je krijgt niet de kans om kennis te maken met haar vrienden en familieleden. En dat kan je het gevoel geven dat je niet belangrijk genoeg bent voor haar. Dit artikel is geschreven om je een hart onder de riem te steken.

Het ligt niet aan jou

Je vriendin wil niet uit de kast komen, en daar heeft ze vast een reden voor. Maar de kans is erg groot dat jij niet die reden bent. Denk dus niet dat het aan jou ligt. Ze schaamt zich niet voor jou. De timing is gewoon (nog) niet goed. Of misschien is ze bang voor reacties van haar familie en vrienden. Wat de reden ook is. Jij bent het niet, anders zou ze toch niet met je samen zijn?

Jullie relatie is echt, ook al weet niemand ervan

Ook al weet niemand van jullie relatie, dat betekent niet dat de relatie niet echt is. Wanneer je vriendin uit de kast komt verandert er niets aan jullie band. De liefde die ze voor je voelt is echt en is nu hetzelfde als wanneer de hele wereld ervan weet.

Stel geen ultimatum

Maak het je vriendin niet extra moeilijk door haar te laten kiezen tussen jou en haar familie. Stel dus geen ultimatum. Daarmee maak je de situatie alleen maar erger. En de kans is groot dat jullie relatie hierdoor stuk loopt. Dreig ook niet zelf met de wereld te delen dat ze lesbisch is en een relatie met je heeft. Wacht dus nog even met je mailtje naar Arie Boomsma. Wanneer de tijd rijp is zal je vriendin vanzelf uit de kast komen.

Je bent niet alleen

Troost jezelf met het feit dat je niet de enige bent met een vriendin die nog in de kast zit. Op een dag zal ook zij zich genoeg op haar gemak voelen om aan haar vrienden en familie te vertellen dat ze lesbisch is. Tot die tijd: sterkte.