Hét handboek voor lesbische kapsels

Dat hetero’s regelmatig de spot drijven met lesbiennes en hun kapsels bewijst maar weer hoe stereotypisch de meeste mensen denk over lesbiennes. Maar dat wil niet zeggen dat wij daar zelf geen grapjes over mogen maken… Daarom presenteren we met trots: het handboek voor lesbische kapsels. Dus heb je moeite met de aandacht trekken van je crush? Neem een van de onderstaande kapsels en haar gaydar slaat op hol! ?

De bieber

Misschien wel het bekendste lesbische kapsel van de afgelopen eeuw: de bieber. Kort aan de achterkant met een lange pony naar de zijkant. Je denkt misschien dat Justin Bieber dit kapsel heeft uitgevonden, maar niet is minder waar. Het was sowieso een lesbienne! Kan iemand zich Dani van Tila Tequila nog herinneren? Hieronder hebben we nog een stijlicoon voor je: Tegan van de band Tegan and Sara.

Lesbisch kapsel

Helemaal achterover

Mocht je de bieber een beetje beu zijn? Dit is een wat recenter kapsel dat je regelmatig onder lesbiennes zal spotten. Kort aan de zijkanten, meestal zelfs opgeschoren, en lang bovenop. Soms zelfs met knotje achterop (wij noemen dit kapsel ook wel ‘de ui’, omdat het knotje op de bovenkant van een ui lijkt).

Lesbisch kapsel

De paardenstaart

Voor iedere lesbienne die niet weet wat ze met haar haren aan moet… Lang voelt te vrouwelijk, maar kort… tja dat durf je eigenlijk niet. Ga voor de strakke paardenstaart en je hebt er geen omkijken meer naar!

Lesbisch kapsel

Het matje

Een goude oude: het matje! Dit kapsel heb je waarschijnlijk al een tijdje niet meer voorbij zien komen, maar we vinden toch dat deze klassieker niet uit het lijstje mag ontbreken. De ultieme stijliconen voor dit kapsel: Tegan en Sara. Kort haar bovenop en lang haar in je nek, meer stylish dan dit gaat het niet worden!

De hanenkam

Dit is een kapsel dat gewoon nooit uit de mode gaat. Door de tijd heen is de hanenkam wel een hoop veranderd. Vroeger was de hanenkam een stuk meer ‘spikey’, tegenwoordig is ‘ie meestal wat breder en ronder. De basis is wel altijd hetzelfde: kort aan de zijkanten met een band van haar van voor- naar achterhoofd. Net als de hanenkam van een haan zeg maar ?.

Pompadour

De dapper

De naam is waarschijnlijk minder bekend dan het kapsel: de dapper. Ruby Rose heeft dit kapsel onwijs bekend gemaakt onder lesbiennes. En ja, het is alweer een kort kapsel… Kort aan de zijkanten, wat langer bovenop. Deze keer met een strakke scheiding naar de zijkant. Soms simpel, soms wat meer uitdagend met meerdere ingeschoren lijnen.

Ruby Rose kapsel

De undercut

De undercut komt op allerlei verschillende manieren voor, zowel bij kort als bij lang haar. Het betekent gewoon dat het onderste stuk van het haar weggeschoren is. Dit kan bij kort haar, zoals je hieronder ziet, maar ook bij een boblijn of lang haar. Een undercut is de perfecte manier om een ‘saai’ kapsel om te toveren tot een gewaagd en stoer kapsel en dat is natuurlijk wat iedere lesbienne wil.

Undercut

Kort en makkelijk

Dit is hét ultieme kapsel voor dames die geen zin hebben om veel aan hun haren te doen: je gaat gewoon voor kort en makkelijk. Het kort en makkelijk stijlicoon onder de lesbiennes: Ellen Degeneres.

Ellen Degeneres kapsel

The Shane

Het is inmiddels wel duidelijk dat lesbiennes van kort haar houden… Daarom sluiten we dit lijstje af met een half lange klassieker: ‘The Shane’. Voordat Shane van The L Word met dit kapsel rond liep werd het kapsel ook wel ‘the shag’ genoemd, door de shaggy (slordige) uitstraling die het kapsel heeft. Hoe kun je dit kapsel het beste omschrijven: half lang, slordig, rommelig en heel erg gay. ?

Shane kapsel shag

 

Hebben we een klassiek lesbisch kapsel gemist? Laat het ons weten in de comments!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *