Marijn & Mireille proberen zwanger te raken deel 2! (gastblog)

Hallo allemaal,

Het is alweer een jaar geleden dat onze blog online kwam op IntoGirls.nl, de vorige blog vind je hier. We waren toen gebleven bij het moment dat we 9 mislukte inseminaties gehad hadden en graag in gesprek wilden met onze kliniek in Hengelo. Sindsdien is er genoeg gebeurd en daarvan dan nu een update. Na de 9 mislukte inseminaties hebben we nog 1 IUI poging gedaan, welke helaas ook niet gelukt is. In principe zouden we 12 pogingen moeten doen, voordat we verder konden met andere opties. Wij zijn het gesprek aangegaan in Hengelo en hebben daar uitgesproken dat wij geen vertrouwen meer hadden in IUI en graag verder wilden met IVF.

Gelukkig begrepen de artsen dit en gaven ze ons toestemming om de overstap naar IVF te maken. Dit kon niet in Hengelo, dus wij werden doorverwezen naar Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Dat was dan weer een geluk bij een ongeluk, want Leiderdorp is toch een stuk dichterbij dan Hengelo voor ons. Eind maart 2017 hebben wij onze laatste IUI behandeling in Hengelo gehad en begin juni hadden wij de intake in Leiderdorp. Weer een paar maanden pauze tussendoor, maar de wetenschap dat we daarna verder konden gaf ons wel rust.

Mireille & Marijn

Donorzaad op transport

De intake in Leiderdorp is prima verlopen, maar er was nog een belangrijk detail wat geregeld moest worden. Het transport van ons donorzaad van Hengelo naar Leiderdorp. Dit nam meer tijd in beslag dan van tevoren gedacht werd, omdat er bepaalde vergunningen nodig waren. In Leiderdorp waren de vergunningen aanwezig, maar Hengelo had ook een vergunning nodig om het donorzaad vrij te mogen geven. Hier ging weer bijna twee maanden overheen, maar uiteindelijk kregen we eind juli goed nieuws dat de vergunning verkregen was en dat het transport geregeld kon worden. Begin augustus gingen wij in de ochtend naar Leiderdorp om een transportvat op te halen. Vervolgens reden we door naar Hengelo om daar onze overgebleven rietjes donorzaad te halen. Met het transportvat met daarin onze hopelijk toekomstige kinderen op de achterbank reden we vervolgens weer terug naar Leiderdorp. De rietjes met donorzaad zijn daar veilig aangekomen en werden opgeslagen in het laboratorium in Leiderdorp.

De eerste IVF poging

Halverwege augustus 2017 konden wij starten met onze eerste IVF poging. Deze begon al vroeg in de cyclus met het spuiten van een hoge dosis hormonen om zoveel mogelijk follikels te laten groeien. De echo’s tussendoor zagen er goed uit en 10 dagen na de start van het spuiten met hormonen was de punctie om de follikels aan te prikken. Tegen de punctie zag Marijn toch wel op, maar dit is gelukkig heel erg meegevallen. Er konden 8 follikels worden aangeprikt en daarin zaten ook 8 eicellen. Een top score dus. Toen begon het spannende wachten. Na drie dagen zouden we horen of er eicellen bevrucht waren en of er een verse terugplaatsing plaats kon vinden. Ook toen gelukkig weer goed nieuws, van de 8 eicellen waren er 6 bevrucht. De verse terugplaatsing kon dus doorgaan. Het wachten kon weer beginnen en ondertussen moesten we ook nog afwachten of er nog embryo’s ver genoeg door deelden om ingevroren te kunnen worden. Dit was gelukkig het geval en er werden nog 3 embryo’s ingevroren.

En weer wachten…

De wachtweken na onze eerste IVF poging waren weer net zo zenuwslopend als tijdens alle voorgaande IUI pogingen. Je focust je op alles wat je voelt en je denkt ook van alles te voelen. Tijdens alle pogingen konden wij nooit wachten tot de officiële testdatum en dit was ook dit keer weer niet het geval. Onze blijdschap was dan ook groot dat er vanaf drie dagen voor de testdatum een tweede streep verscheen op de zwangerschapstest. Deze streep werd naar de testdatum toe steeds donkerder en wij waren erg blij, omdat we dachten dat het eindelijk gelukt was. Helaas bleek dit niet het geval, de tweede streep werd vanaf een bepaald moment steeds lichter en deze poging is helaas geëindigd in een vroege miskraam. Hier hebben we erg veel verdriet om gehad, maar aan de andere kant zagen we dit ook als een moment dat het zwanger worden dus wel kon. Nu alleen nog zwanger blijven…

Voordat we aan onze IVF pogingen begonnen hadden we een vakantie geboekt naar Curaçao. Het was nog even de vraag of deze door kon gaan. Als de poging geslaagd was hadden we moeten annuleren, omdat er op Curaçao nog steeds het Zika virus voorkomt wat bij besmetting hiermee invloed kan hebben op de prille zwangerschap. Gelukkig hadden we dus nog wel de troost van onze reis naar Curaçao. We hebben daar een geweldige vakantie gehad. Zoveel mogelijk proberen te genieten en even proberen om alle zorgen van de afgelopen drie jaar met betrekking tot onze kinderwens naast ons neer te leggen. We waren er tijdens de periode van de Curaçao Pride en hebben echt genoten daar.

Mireille & Marijn

IVF poging 2

Na onze vakantie hadden we weer twee maanden pauze, omdat bij eventuele besmetting met Zika virus het na die tijd uit je lichaam is. Marijn is zelf niet ziek geweest, maar je zou toch besmet kunnen zijn. Eind november was het dan weer zo ver, we mochten weer verder met ons traject. Dit keer met een terugplaatsing van een cryo uit de vriezer. Deze werd gedaan in Marijn haar eigen cyclus en deze poging was het alleen 1 keer hormonen spuiten om de eisprong op te wekken. Een week daarna was de terugplaatsing van een cryo uit de vriezer.

Deze keer was de wachttijd korter, omdat er een embryo van 5 dagen oud werd teruggeplaatst. Toch blijven die wachtweken weer erg spannend, ook al zijn ze korter. Deze keer zijn we ook weer eerder begonnen met testen en de tweede streep was al vrij snel heel duidelijk zichtbaar. De streep werd ook steeds donkerder en we kunnen het nu eindelijk zeggen: WE ZIJN ZWANGER! Marijn is nu 10,5 week zwanger en we hebben al twee mooie echo’s gehad. We beginnen het nu ook steeds meer te geloven, maar we blijven het spannend vinden. Het blijft moeilijk te geloven dat na een traject van 3,5 jaar het nu dan eindelijk gelukt is. We hopen ook heel erg dat alles goed blijft gaan, maar we worden steeds positiever.

Lesbisch ouderschap

Voorbereiden op het ouderschap

We zijn ons dus nu aan het voorbereiden op het aankomende ouderschap. Door de samenleving zullen we misschien niet gezien worden als een traditioneel gezin, maar wij zijn net zo goed een gezin als ieder ander gezin in Nederland, in welke samenstelling dat ook is. Wij zullen in ieder geval altijd eerlijk zijn tegenover ons kind waar hij/zij vandaan komt en wij zullen eventuele vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Tot nu toe hebben wij ook nog geen negatieve reacties gehad en voor nu maken we ons daar ook echt geen zorgen om. We genieten steeds meer en kijken nu alweer uit naar onze volgende echo!

Hopelijk vonden jullie het interessant om onze update te lezen. We hopen dat ons verhaal ook anderen vertrouwen geeft om vol te houden in dit traject. Wij zijn te volgen op Instagram via het account twomoms.andababy!

Liefs Mireille en Marijn

 

Ook een gastblog op IntoGirls?

Dit was een gastblog van Mireille en Marijn. De redactie van IntoGirls wenst jullie een voorspoedige zwangerschap! We zijn ontzettend blij dat onze wens voor jullie (uit de vorige gastblog) nog op de valreep van 2017 is uitgekomen. 

Net als Mireille en Marijn je verhaal delen op IntoGirls? Bijvoorbeeld over je coming out, bruiloft of kinderwens. Neem dan contact op met de redactie van IntoGirls!