Lesbisch en trouwen: jurk of pak?

De grote vraag van veel mensen wanneer je lesbisch bent en gaat trouwen is: ga je in jurk of in pak? Soms lijkt het wel alsof de trouwkleding het belangrijkste element is in een lesbische bruiloft. En iedereen heeft er ook nog eens een mening over. Wij vinden dat het niet uit maakt wat je op je trouwdag draagt, als jij je er maar fijn in voelt!

Lesbisch trouwen in pak

We beginnen met wat inspiratie voor de lesbische dames die willen trouwen in pak. Heb je je nooit op je gemak gevoeld in een jurk, dan zul je dat ook op je bruiloft niet doen. En dat maakt ook helemaal niks uit, want in een pak kun je er net zo mooi en sexy uitzien als in een jurk! En het laatste wat je wil is dat je er op je trouwfoto’s ontzettend ongemakkelijk uitziet omdat je niet weet welke houding je moet aannemen in dat onhandige kledingstuk.

Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop trouwkleding zaken waar ze ook voor vrouwen een mooi pak op maat kunnen maken. Je kunt het zo duur en extravagant maken als je zelf wil. Stropdassen, strikjes, een gilet of een pochet, het kan allemaal. Maar simpel en elegant is natuurlijk ook een optie. Draag er nette schoenen, sneakers of zelfs hakken onder. Kleed het helemaal aan naar jouw eigen stijl. Ondertussen kun je proberen een beetje rekening te houden met de trouwkleding van je partner. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde accentkleuren voor de accessoires zodat je samen een mooi geheel vormt.

 

Lesbisch trouwen in jurk

Er zijn ook een heleboel lesbische vrouwen die trouwen in een jurk. En stiekem vinden wij het wel heel gaaf om twee mooie vrouwen samen in jurken te zien. Zelfs als je allebei in jurk gaat hoef je er niet als een tweeling uit te zien. Er zijn een heleboel manieren om je van elkaar te onderscheiden en het tegelijkertijd toch nog bijpassend te houden.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om voor dezelfde stijl jurk te gaan, maar niet precies dezelfde. Bijvoorbeeld allebei strapless of allebei een jurk van kant. Of dezelfde jurk maar dan juist in een andere kleur. Of de één in een korte jurk en de ander in een lange. De opties zijn eindeloos. En zolang jullie je er fijn bij voelen maakt het niet uit hoe je eruitziet.

 

Geen pak én geen jurk!

Maar wie zegt dat je als je gaat trouwen per se een pak of een trouwjurk aan moet? Er zijn ook een hoop lesbische vrouwen die zich niet aan de ‘traditionele’ bruidskleding houden en gewoon iets anders aandoen op hun bruiloft. En er daarin zeker niet minder mooi uit zien! Denk aan twee matchende cocktailjurkjes of een jumpsuit. Soms in het wit, maar soms ook in een totaal andere kleur. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

Laat ons in de comments weten wat jullie droegen op jullie bruiloft. Of wat je wil dragen als je gaat trouwen!

Omslagfoto by Jeremy Wong Weddings on Unsplash