Lesbische relatie: Verwachtingen vs. realiteit

Je hebt de vrouw van je dromen ontmoet en de wereld mag het weten: jullie hebben een relatie en zijn smoorverliefd! Maar wat zijn je verwachtingen? En blijken die verwachtingen eigenlijk wel zo realistisch? Misschien is de realiteit van een lesbische relatie wel totaal anders. IntoGirls heeft een aantal van die verwachtingen voor je op een rijtje gezet.

Elkaars kleren lenen

Je vertelt je vriendinnen dat je een relatie hebt met de vrouw van je dromen. En het eerste wat zij zeggen is: “Dat is handig! Dan kun je elkaars kleren lenen.” Deze verwachting verschilt vaak met de realiteit. Want tenzij jullie precies dezelfde maat hebben, kunnen jullie helemaal geen kleding van elkaar aan.

En wat nou als ze precies dat shirtje aan heeft gehad – en dus in de was heeft gegooid – terwijl jij het vanavond aan wilde trekken? Daar komt ruzie van. Maar het zou ook goed zo kunnen zijn dat jullie niet precies dezelfde kledingsmaak hebben en dus niet per se de behoefte hebben iets van elkaar te lenen.

Iedere dag seks

Of het nu je eerste lesbische relatie of je honderdste is, in het begin kun je vast niet van elkaar afblijven. Iedere dag dat je haar ziet wil je de kleren van haar lijf scheuren. De eerst paar maanden heb je elke keer dat ze bij je op bezoek komt seks, in de slaapkamer, keuken, badkamer. Het maakt niet uit waar jullie zijn, het gebeurt. Soms wel meerdere keren per dag.

Maar net zoals bij veel stellen wordt dat minder. Niet iedere dag eindigt meer in een wilde vrijpartij. Nee, soms kiezen jullie gewoon voor een rustig avondje Netflix op de bank.

Altijd iets om over te praten

Omdat jullie twee vrouwen zijn hebben jullie vast altijd iets om over te praten. Eindeloze gesprekken over gevoelens, toekomstplannen, kleding en favoriete films… Jullie raken niet uitgepraat, toch?

Ook bij lesbische stellen raakt de gespreksstof wel eens op. De eerste maanden natuurlijk niet, dan leer je elkaar nog kennen. Maar daarna gaat het ook gewoon over zaken als: wie de was opruimt en de plantjes water geeft. We kunnen nu eenmaal niet altijd bezig zijn met filosoferen over het leven.

Hechte lesbische vriendengroep

Wanneer je een relatie met een vrouw hebt krijg je haar vriendinnen er gratis bij. Misschien speelt ze in een grotendeels lesbisch voetbalteam. En brengt ze het elftal na de wedstrijd gezellig iedere week mee naar huis. Een hechte lesbische vriendengroep zoals in The L Word lijkt leuk. Maar is het realistisch? Waarschijnlijk niet. Wie heeft er nou tijd iedere dag te meeten in The Planet? We hebben het veel te druk met werk of school, sport en hobbies, familie en sociale verplichtingen.

Wat waren jouw verwachtingen toen je voor het eerst een lesbische relatie kreeg? Waren ze heel anders dan de realiteit? Laat het ons weten in de reacties hieronder.