3 organisaties voor LHBT’ers met een biculturele achtergrond

In Nederland zijn er een heleboel organisaties waar je als LHBT’er terecht kan. Het is ontzettend belangrijk dat je je bij zo’n organisatie jezelf kan zijn. Begrip en respect voor jouw achtergrond, identiteit en religie staan daarbij centraal. Dit is fijn wanneer je met vragen of problemen zit, maar ook wanneer je je identiteit wil vieren met anderen. Speciaal voor LHBT’ers met een biculturele achtergrond en Islamitische LHBT’ers zijn er dan ook een aantal organisaties waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Respect2Love

Respect2Love is een initiatief van het COC en is een community voor LHBT+ jongeren met een biculturele achtergrond. Respect2Love organiseert regelmatig bijeenkomsten in verschillende steden zoals Amsterdam en Utrecht. Zo organiseren ze bijvoorbeeld discussieavonden, movie nights, workshops en natuurlijk zo nu en dan ook een feestje. Naast de bijeenkomsten in Utrecht en Amsterdam zijn er ook een aantal lokale Respect2Love communities in Eindhoven, Nijmegen, Limburg en Tilburg/Breda.

Naast het bijwonen van de bijeenkomsten van Respect2Love kun je ook meedoen aan de Respect2Love Academy! Dit is een programma waar biculturele LHBT+ jongeren gekoppeld worden aan een coach voor ondersteuning en begeleiding.

Benieuwd geworden naar Respect2Love? Sluit je aan bij een van hun activiteiten of meld je aan voor de Academy! Je vindt meer informatie op de website van Respect2Love.

Pink Marrakech

Pink Marrakech is een community voor Marokkaanse LHBT’ers, waar overigens ook niet Marokkaanse LHBT’ers welkom zijn. Pink Marrakech heeft inmiddels drie keer meegevaren met een boot tijdens de Canal Pride in Amsterdam, om op deze manier meer zichtbaarheid en acceptatie te creëren van Marokkaanse LHBT’ers. Daarnaast wil Pink Marrakech zich ook gaan richten op het organiseren van bijeenkomsten voor de community. Op de hoogte blijven van de activiteiten van Pink Marrakech? Volg de community op Facebook!

Pink Marrakech

Stichting Maruf

Stichting Maruf is een platform voor queer moslims. Zij richten zich op sociale acceptatie en zichtbaarheid van LHBT’ers binnen de moslimgemeenschap. Dit doen ze onder andere met een empowerment programma met trainingen over diversiteit binnen de Islam en door het organiseren van besloten bijeenkomsten voor queer moslims. Maar ook door het deelnemen aan/organiseren van conferenties om op deze manier kennis, ervaringen en expertise te delen. Daarnaast organiseert Stichting Maruf regelmatig informatieve avonden (Maruf Messages) die open zijn voor iedereen, waarin iedere keer een ander thema wordt besproken dat te maken heeft met identiteit en geloof.

Meer weten over Stichting Maruf? Neem een kijkje op de website voor meer informatie over de open en gesloten bijeenkomsten en het empowerment programma!