Marijn & Mireille proberen zwanger te raken (gastblog)

Laten we eerst maar eens beginnen bij het begin. Wij zijn Mireille (29 jaar) en Marijn (32 jaar) en we zijn sinds 12 februari 2013 samen. Mireille vroeg Marijn op Mallorca ten huwelijk. Marijn zei ja en op 12 september 2014 zijn we getrouwd. Zo snel kan het gaan…

Mireille en Marijn

Kinderwens

Al vrij snel in onze relatie kwam onze kinderwens ter sprake. We willen allebei heel graag kinderen en zijn ons gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden. We kwamen er al vrij snel achter dat er veel keuzes gemaakt moeten worden als je als twee vrouwen samen een kind wil.

De keuze wie er zwanger zou worden was snel gemaakt. Marijn wilde dit erg graag en Mireille zag een zwangerschap zelf (nog) niet zitten. Na veel speurwerk op het internet en verschillende gesprekken met mensen in onze omgeving hebben we besloten om een donor te zoeken via de website van de Deense donorbank Cryos. Ook daar moesten veel keuzes gemaakt worden. Wil je een basis- of een uitgebreid profiel, op wie moet de donor lijken, en hoeveel rietjes zaad moet je eigenlijk bestellen?

Nadat we de keuze hadden gemaakt voor Cryos Denemarken zijn we naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gegaan. Daar vonden eerst allerlei vooronderzoeken plaats en toen alles in orde bleek konden we beginnen met de inseminaties. Hiermee zijn we begonnen in januari 2015. We hadden zes rietjes donorzaad gereserveerd en deze konden we per keer laten verzenden naar ons huis. Het Maasstad Ziekenhuis slaat geen donorzaad op, dus vandaar dat het per rietje verzonden moest worden.

De inseminatie

Met de stikstoftank met daarin één klein rietje donorzaad gingen we elke keer naar het Maasstad Ziekenhuis. Vol goede moed begonnen we aan de behandelingen. In onze omgeving hoorden we allerlei succesverhalen van vriendinnen die na één of twee inseminaties zwanger bleken te zijn. Wij hadden dan ook verwacht dat het bij ons ook zo snel zou gaan. Niets bleek minder waar, na zes inseminaties met donorzaad van Cryos Denemarken helaas geen zwangerschap.

De eerste drie behandelingen hebben we gehad in de eigen cyclus van Marijn met een echo om te kijken hoe het ging met de groei van de eicellen en het spuiten van Pregnyl om de eisprong perfect te timen. Toen dit geen succes was mochten we beginnen met hormonen spuiten om de groei van eicellen wat meer te stimuleren. In principe worden behandelingen met hormonen niet zo snel gedaan, maar omdat het donorzaad inclusief de verzendkosten nogal prijzig was mochten wij dit toch doen als extra stimulans. Helaas dus zonder succes.

Aanvullende onderzoeken en hoge kosten

Er zijn aanvullende onderzoeken gedaan, maar medisch gezien is er geen reden om ervan uit te gaan dat Marijn niet zwanger kan worden. Door de hoge kosten (voor zes pogingen waren we uiteindelijk €6000 kwijt) hebben we helaas moeten besluiten om te stoppen met de inseminaties met donorzaad van Cryos.

Maar wat doe je dan? Onze kinderwens was er nog steeds. Bij veel Nederlandse donorbanken zijn lange wachtlijsten, maar een pauze na 6 mislukte inseminaties was ook wel even fijn. Al die teleurstelling steeds doet echt wel wat met je en het wordt elke keer moeilijker om weer positief aan de volgende ronde te beginnen.

AMC Amsterdam

We hebben ons toen ingeschreven bij het AMC in Amsterdam. Dit hebben we gedaan in juli 2015 en we zouden ongeveer een jaar moeten wachten totdat we aan de beurt zouden zijn. In de tussentijd hebben we ook nog nagedacht over eventueel een bekende donor, maar dat vinden wij niet passen bij hoe wij ons toekomstige gezin voor ons zien.

Geen Deense maar een Duitse donor

Na ongeveer 10 maanden kregen we bericht dat de wachtlijst van het AMC nog langer was geworden. Rond die tijd hoorden we via via over Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo. Niet naast de deur, maar geen wachtlijst daar. Vandaar dat we toen de keuze hebben gemaakt om daar verder te gaan met inseminaties. In Hengelo werken ze samen met de donorbank in Düsseldorf. Geen Deense donor meer, maar een Duitse donor.

In oktober 2016 zijn we weer vol goede moed begonnen met de inseminaties. Dit keer helemaal op de eigen cyclus zonder hormonen te spuiten. Hier hebben we er nu drie mislukte pogingen op zitten. Financieel gezien is dit beter te overzien en kunnen we hier veel langer mee doorgaan, maar psychisch worden de mislukte pogingen steeds zwaarder.

We hebben nu in totaal negen mislukte inseminaties gehad en willen het gesprek aangaan in Hengelo hoe lang we nog op deze manier door kunnen gaan en of er andere opties of vervolgstappen zijn. Dit wordt weer een spannende tijd, maar samen blijven we positief en we hopen dat 2017 het jaar zal zijn waarin we een positieve zwangerschapstest in handen zullen hebben!

Volg Mireille en Marijn op Instagram!

Als jullie het traject van Mireille en Marijn willen volgen kan dit via het Instagram account twomoms.andababy.

Happy Birthday to my beautiful wife! Each day I love you more! Lets make 2017 a good year! ?

Een foto die is geplaatst door twomoms.andababy (@twomoms.andababy) op

Dit was een gastblog van Mireille en Marijn.

De redactie van IntoGirls duimt voor jullie Mireille en Marijn. We hopen dat jullie in 2017 inderdaad een positieve zwangerschapstest in jullie handen mogen houden en 9 maanden later een lief klein hummeltje!