Ultieme Pride Guide

Deze zomer zijn er in Nederland (en België) verschillende Gay Pride evenementen. In deze Pride Guide vertellen we je er alles over en geven we je tips voor de ultieme beleving en perfecte outfit.

Check je agenda

We hebben voor 2018 een heel handig overzicht gemaakt met alle prides in Nederland. Bekijk ons pride overzicht, zet de data in je agenda en bereid je met onze Pride Guide op een zomer vol feestjes!

 

 

De juiste outfit

Heb jij je pride outfit al bij elkaar geshopt? Verschillende kledingmerken, zoals Levi’s, hebben een speciale pride collectie. Lees ook het artikel 5 leuke queer webshops, daar vind je leuke caps, shirts en accessoires.  Nog leuker: IntoGirls heeft zelf een collectie met gay pride t-shirts gemaakt! Met je aankoop shop je niet alleen een leuke outfit voor pride, maar steun je ook nog eens ons online magazine.

Je kan natuurlijk ook voor een accessoire gaan, een item (button badge, sieraden, zonnebril) met alle kleuren van de regenboog, of alleen roze, doet het tijdens de pride natuurlijk sowieso goed!

Gay pride t-shirts

Wat neem je (niet) mee?

Wat moet je wel, maar ook juist niet, meenemen naar een pride? Je neemt natuurlijk je telefoon en wat geld mee, maar denk ook aan:

1. Water

Vergeet niet genoeg te drinken (water) mee te nemen. De meeste prides zijn in hartje zomer en dan kunnen de temperaturen flink oplopen. Genoeg water drinken dus!

2. Neem geen belangrijke/dure spullen mee

Laat belangrijke spullen thuis. Natuurlijk is het leuk om foto’s te maken met je hyper-moderne spiegelreflexcamera. Maar grote kans dat er bier overheen gaat, dat ‘ie valt of dat iemand probeert je camera te stelen.

3. De juiste outfit

Zie hierboven. Draag uit hoe ‘out & proud’ jij bent!

4. Zonnebrandcrème

Ook hier geldt: de meeste prides zijn in de zomer. En veel van de activiteiten vinden buiten plaats. Vergeet je daarom niet regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème.

5. Je feeststemming

Get ready to party! Prides zijn er om te vieren dat we in Nederland mogen zijn wie we zijn. Breng daarom je positiviteit mee en laat zien hoe trots zijn bent.

6. Vrienden en familie

Neem je queer en niet-queer vriendinnen gezellig mee naar de pride events. Maak er samen met je vrienden en familie een feestje van!

7. Fijne schoenen

Tijdens een pride walk, maar ook bij andere events in de stad, moet je vaak veel lopen. Trek daarom fijne schoenen aan.

Plan je pride events

Houd je niet van drukte? Vermijd dan de botenparade in Amsterdam. De Canal Parade door de Amsterdamse grachten trekt namelijk jaarlijks zo’n 350.000 mensen en is hiermee een van allergrootste gay pride events ter wereld!

Bij Gay Prides denken we natuurlijk vaak het eerst aan bonte optochten en botenparades. Maar wat een hoop mensen niet weten is dat er nog heel veel meer (kleine en grote) pride events zijn.

Zo worden er tijdens Gay Pride Amsterdam verschillende LHBT films vertoond in een openlucht bioscoop. Tijdens Rotterdam Pride wordt een talkshow georganiseerd met inspirerende gasten. En Utrecht Canal Pride heeft diverse pride afterparties. Ga dus goed voorbereid op pad.

Kom in de stemming

Hoe komt je nou beter in de stemming voor een pride dan met een lekkere foute playlist? Draai thuis of onderweg naar de pride in de auto of trein alvast wat lekker muziek. Wat dacht je van: I’m coming out van Diana Ross, Born this way van Lady Gaga, YMCA van Village People, Freedom! ’90 van George Michael, Free van Ultra Naté of Believe van Cher. In Spotify vind je verschillende pride playlists.

Pride

Happy pride!

Geniet van alle prides dit jaar. Vier samen met IntoGirls onze vrijheid in seksuele diversiteit én be proud!