Waar ruziën vrouwen in een lesbische relatie over?

Het hoort erbij als je een relatie hebt: ruziën. Zo nu en dan belanden jullie in een ruzie. Maar waar ruziën vrouwen in een lesbische relatie nu het meest over? De Amerikaanse website Auto Straddle deed er onderzoek naar. Wij hebben het onderzoek voor je samengevat in dit artikel.

Het grootste gedeelte van de ondervraagde lesbiennes geeft aan ten minste één keer per maand te ruziën. Lees snel verder.

1. Verwachtingen in de relatie

Met stip op nummer één staat ruziën over de verwachtingen die jullie hebben van de relatie. Hoeveel tijd wil je vriendin met je doorbrengen? En jij met haar? En wie stopt het meeste tijd, energie en vertrouwen in jullie relatie?

Natuurlijk komt na een tijdje ook de vraag of jullie wel of geen kinderen willen voorbij. En ook de manier waarop jullie deze kinderen willen krijgen. Allemaal onderwerpen waarover jullie het wel of niet eens kunnen worden.

2. Vervelende gewoontes

Laat zij altijd de vuile borden op tafel staan in plaats van in de gootsteen? Of slingeren haar kledingstukken door het hele huis? Laat ze het licht aan in ruimtes waar niemand is? Of zit ze continue op haar mobieltje te kijken?

Lesbiennes ruziën veel over vervelende gewoontes van de ander. En vrouwen blijven over het algemeen langer ‘boos’ op elkaar dan mannen. Of ze zijn gewoon te koppig om toe te willen geven dat de ander eigenlijk wel gelijk had. Je kunt vast een A4’tje volschrijven met de vervelende gewoontes van je vriendin. Maar ze is zo leuk dat je die trekjes af en toe best door de vingers wil zien, toch!

3. Te weinig seks?

Lesbiennes maken ook regelmatig ruzie in de slaapkamer. Stellen hebben niet altijd exact op dezelfde momenten zin in seks. Sommige vrouwen hebben een laag libido en dus weinig zin in seks. En anderen krijgen er juist geen genoeg van. De term lesbian bed death is niet zomaar bedacht…

Overigens gaf 38% van de ondervraagde vrouwen wel aan regelmatig seks te hebben met hun partner ná een ruzie. Om het goed te maken. Goede reden om zo nu en dan eens lekker te bekvechten toch?

4. Klusjes in en om huis

Herkenbaar voor iedereen. Samen een Ikea meubel in elkaar zetten zorgt vaak voor een hoop ellende. Schroefjes die verdwijnen. Onderdelen die verkeerd om in elkaar worden gezet. De ideale relatietest: een Ikea meubelstuk in elkaar zetten met je vriendin. Andere klusjes in en om huis zorgen ook vaak voor ruzie.

Een soortgelijke klassieke situatie die vaak voor ruzie zorgt: achter het stuur zitten en je vriendin je de weg laten wijzen op een plaats waar je niet bekend bent en waar het druk is. Want oh oh wat gebeurt er als ze je de verkeerde straat in laat rijden?!

5. Snel jaloers?

Kijk je te lang naar die knappe dame achter de bar? Pas maar op dat je vriendin niet jaloers wordt. Waar komt de jaloezie vandaan? Vertrouw je je vriendin niet? Ben je jaloers? Jaloers gedrag zorgt ervoor dat je snel geïrriteerd reageert. En wanneer je dat afreageert op je meisje… ja, dan weet je wat daarvan komt.

Ook wordt er vaak geruzied over ex-vriendinnetjes. Zeker als jij besluit nog contact te hebben met je ex kan dit voor je vriendin soms moeilijk zijn. Ze kan jaloers zijn omdat jullie een geschiedenis delen. Zorg ervoor dat zij weet dat zij op nummer één komt bij jou.

6. Ongezonde leefstijl

In het begin vond je het leuk ieder weekend op stap te gaan. Samen dronken jullie de ene na de andere fles alcohol leeg. Maar inmiddels probeer jij er een gezondere leefstijl op na te houden. Drinkt je vriendin nog wel regelmatig net een glaasje te veel? Of kan ze maar niet stoppen met roken?

Een ongezonde leefstijl is ook een van de oorzaken van ruzies in lesbische relaties. Want als je daarover begint tegen je vriendin dan weet ze stiekem wel dat jij gelijk hebt, maar dat wil ze natuurlijk eigenlijk helemaal niet horen, en toegeven… ho maar.

Ruzies veranderen na verloop van tijd

De redenen waarom lesbiennes ruziën met hun partner variëren en veranderen naar mate de tijd verstrijkt. In het begin maken jullie misschien nog geen ruzie over geld en kinderen. Dat kan later vaker voorkomen. En als jullie al jaren samen zijn ben je waarschijnlijk minden snel jaloers als zij net iets te lang naar die andere vrouw kijkt.

Spreek je gevoelens uit, ruzie soms en knuffel het er daarna weer uit!