Zien mensen dat ik lesbisch ben?

Stel jij jezelf wel eens de vraag: “Zien mensen dat ik lesbisch ben?” Dan ben je niet de enige. Veel lesbische en biseksuele vrouwen vragen zich hetzelfde af. Bijvoorbeeld omdat ze op zoek zijn naar een date of relatie en willen dat andere vrouwen hen herkennen. De meeste lesbische en biseksuele vrouwen hebben een soort zesde zintuig, ook wel de gaydar genoemd, die ervoor zorgt dat ze zien dat jij ook op vrouwen valt. Maak je dus geen zorgen! De mensen waarvan je wilt dat ze zien dat je lesbisch bent die zien het vast wel.

Kleding, uitstraling en gevoel

Hoe zien die mensen dan dat je lesbisch bent? Dat bestaat meestal vooral uit een gevoel. Omdat jij een bepaalde uitstraling en houding hebt. Maar als je je niet super meisje-meisje kleedt maar juist stoere kleding draagt dan kan dat natuurlijk ook wel meehelpen. Want dan wordt er waarschijnlijk sneller gedacht dat je op vrouwen valt. Maar dat moet niet de reden zijn om je zo te kleden. Dat moet je alleen doen als je daar fijn bij voelt.

Hetzelfde geldt voor je kapsel. Er zijn lesbiennes met kort haar, maar ook lesbiennes met lang haar. En er zijn hetero vrouwen met kort haar of lang haar. Nogmaals, ga dus af op je gevoel. En kleed je zoals jij dat wilt.

Wees open en eerlijk

Wil je er zeker van zijn dat mensen zien dat je lesbisch bent? Ben er dan open over en vertelt het als de gelegenheid zich voordoet. Dat wil niet zeggen dat je het van de daken moet schreeuwen. Maar wees er wel eerlijk over als er bijvoorbeeld naar wordt gevraagd of je een vriend hebt. Natuurlijk kun je ook naar speciale vrouwenfeesten toe gaan. Dan kun je er vanuit gaan dat mensen daar denken dat je lesbisch bent. Niet jouw ding? Kijk dan eens naar het overzicht lesbische datingsites en lesbische apps.

Klinkt dit nog niet bekend voor je? Stel je dan eerst eens de vraag: “Ben ik lesbisch?