Zo kom je van je straight girl crush af

Het kan gebeuren: je bent lesbisch en je valt op een meisje dat hetero is. Ze ziet je niet staan. Of wil alleen maar vrienden zijn. Wat moet je ermee? En belangrijker nog: hoe kom je van je straight girl crush af?! Er is maar één manier: accepteren. Je moet accepteren dat je nooit een relatie zal krijgen met dit meisje. Je krijgt haar misschien een keer zover om met je te zoenen, maar daar blijft het waarschijnlijk bij.

Ally Hills zong er ook al eens een liedje over:

 

Ze heeft een relatie

Heb je het (hetero) meisje van je dromen onlangs leren kennen, maar was ze toen al samen met een jongen? Blijf jezelf dan vertellen dat het nooit gaat werken. Laat de vlinders niet toe! Hier geldt sowieso: wanneer ze nog in een relatie is (met een man of vrouw, dat maakt niet uit) kun je je er beter niet in mengen. Dat voorkomt een hoop drama.

Je ziet signalen die er niet zijn

Kijkt ze je net iets langer aan? Glimlacht ze lief? Of prikt ze je lachend in je zij? Dat wil niet zeggen dat ze verliefd op je is. Zet je roze bril af. Misschien wil ze gewoon vriendelijk zijn. Ga niet op zoek naar signalen die er niet zijn, om je gevoelens te bevestigen.

Proefkonijn

Er zijn natuurlijk ook vrouwen die het spannend vinden eens iets met een andere vrouw te proberen. Ze flirten met je, gaan zelfs met je mee naar huis. Maar een relatie, dat zien ze niet zitten. Als je niet als proefkonijn wil worden gebruikt, laat haar dat dan op tijd weten. En denk niet: misschien verandert ze na één nacht met mij ook in een lesbienne. Zulke magische krachten willen we natuurlijk allemaal wel!

We kunnen beter vrienden blijven

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om vrienden te worden, of te blijven, met je crush. Maar daarmee maak je het jezelf misschien wel onnodig moeilijk. Zeker wanneer zij verliefd wordt op een man en je ziet hoe gelukkig ze met hem is. Ga eropuit. Het leven is te kort voor een straight girl crush.

Cold turkey

De beste optie is cold turkey afkicken. Blijf uit haar buurt, dan vergeet je haar sneller. En hou je ogen open voor ander vrouwelijk schoon. Wanneer je verliefd wordt op een leuke biseksuele of lesbische vrouw vergeet je je hetero meisje in no time. Succes!