Eerste Canal Parade in Utrecht in 2017

Zaterdag 17 juni 2017 vindt de eerste Canal Parade in Utrecht plaats. De botenparade is geïnspireerd op de Canal Parade in Amsterdam die ieder jaar tijdens Gay Pride wordt georganiseerd. Deze parade met vrolijkgekleurde boten op de Oudegracht biedt een podium aan LHBT’ers.

Meevaren? Schrijf je nu in!

De inschrijving voor de Canal Parade Utrecht is geopend. Schrijf je nu in met je vereniging of organisatie om mee te varen tijdens de parade. Je kunt je inschrijven tot 31 januari 2017. Klik hier om naar de website te gaan.

Robbert Kalff, eigenaar van café Kalff kwam met het idee voor de Utrechtse botenparade. Hij heeft al vier keer meegevaren tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Maar mocht in 2016 niet meer meevaren, toen besloot hij een eigen parade in Utrecht te gaan organiseren.

Route Utrecht Canal Pride

De route van de Utrecht Canal Pride start aan de Catharijnesingel, ter hoogte van hotel Karel V. Vervolgens draaien de boten bij het Ledig Erf de Oudegracht op. De botenparade vaart langs de Dom en dwars door het bruisende centrum van Utrecht richting de Weerdsluis. Na de laatste bocht komen de varende feestgangers bij het eindpunt ter hoogte van Tivoli Vredenburg.

Ben jij erbij op zaterdag 17 juni 2017 in Utrecht?