Gaycation met Ellen Page

Vandaag is de eerste trailer voor de nieuwe serie Gaycation gepubliceerd. Gaycation is een nieuwe documentaire serie met Ellen Page en haar beste vriend Ian Daniel. In deze serie reizen Ellen en Ian de wereld over om de verschillende types van lhbt cultuur te ontdekken in verschillende landen.

Wereldreis door gay cultuur

Gaycation laat ons zien wat het betekent om in verschillende landen gay te zijn. Onderweg kwamen Ellen en Ian veel heftige en emotionele verhalen tegen. De documentaire laat ons zien dat lhbt’ers nog lang niet in alle landen van de wereld worden geaccepteerd. Iets dat we wel weten, maar waar we ons hier in Nederland soms een stuk minder van bewust zijn.

In de trailer zien we dat Ellen en Ian Tokyo, Rio de Janeiro en Jamaica bezoeken. Daarnaast speelt één aflevering zich af in Amerika. In Jamaica bezoeken ze de aller eerste gay pride in dat land. In de aflevering die zich in Amerika afspeelt zien we hoe Ellen in discussie raakt met presidentskandidaat Ted Cruz en hem aanspreek op zijn anti-homo standpunten.

Zichtbaarheid en acceptatie

Het doel van de serie is om de onderdrukte lhbt’ers een stem te geven, ze hun verhaal laten delen. Ellen en Ian proberen met deze serie de wereld te onderwijzen over lhbt’ers en te zorgen voor meer acceptatie. Zoals Ian Daniel het zegt: ”At the end of the day, we hope to expand people’s minds and their hearts. I don’t know if that sounds cheesy but it’s just that simple.”

Gaycation is een persoonlijke en emotionele documentaire waarin we Ellen Page van dichtbij krijgen te zien. Ellen heeft lang voor de wereld verborgen gehouden dat ze lesbisch is, maar in februari 2014 is ze uit de kast gekomen. Tegenwoordig zet ze zich, naast acteren, in voor gelijkheid in de wereld. De komende jaren gaan we nog veel van Ellen Page zien, ze zal binnenkort schitteren in meerdere films met een lesbisch thema.

Gaycation zal vanaf 2 maart te zien zijn in Amerika. Het is nog niet duidelijk of de serie ook in Nederland zal worden uitgezonden. Wij hopen in ieder geval van wel.

https://youtu.be/fToW-5r07qg