GayVote.nl de verkiezingswijzer voor LHBTI’ers

Weet jij al op wie je gaat stemmen 15 maart? GayVote.nl is een is een initiatief van het COC en is een verkiezingswijzer voor LHBTI’ers. Op de website lees je onder andere hoe de partijen denken over verschillende LHBTI kwesties. Zeker niet onbelangrijk om daarvan op de hoogte te zijn wanneer je als LHBTI’er het stemhokje in duikt!

Alle partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 hebben van GayVote.nl de mogelijkheid gekregen om te reageren op een lijst met standpunten. Daarnaast kregen de partijen ook de mogelijkheid om profielen voor hun regenboog kandidaten in te sturen. Dit zijn kandidaten die zelf LHBTI zijn of die de LHBTI gemeenschap expliciet steunen. Een aantal partijen hebben besloten om niet mee te werken aan het initiatief van het COC, dit zijn PVV, SGP, ChristenUnie en DENK.

Standpunten GayVote.nl

De standpunten die opgenomen zijn in de lijst van GayVote.nl gaan over allerlei LHBTI gerelateerde onderwerpen zoals jongeren, school, veiligheid, familie, gezondheidszorg, gender, en asiel. Een aantal belangrijke standpunten waarover de partijen hun mening hebben gegeven zijn bijvoorbeeld: ”In artikel 1 van de Grondwet moet een expliciet verbod op LHBTI-discriminatie worden opgenomen.”, ”Een getrouwde duomoeder moet, net als een vader, ouderschap van rechtswege kunnen krijgen zonder dat daarvoor een verklaring van de spermabank noodzakelijk is.” en ”Het is belangrijk dat het kabinet de bestrijding van LHBTI-discriminatie op de werkvloer intensiveert.”

Maar dat is niet het enige dat je kunt vinden op GayVote.nl. Je vindt er namelijk ook een overzicht van hoe de partijen in het huidige kabinet op wetsvoorstellen heeft gestemd en je kunt er filmpjes terugkijken van het COC verkiezingsdebat van 2 februari 2017.

Stemmen als LHBTI’er

Als LHBTI’er is het belangrijk dat je stemt op een partij die jouw belangen vertegenwoordigt. Het COC geeft geen stemadvies met GayVote.nl, je vindt dan ook geen stemwijzer op de website. Door GayVote.nl kun je als LHBTI’er een weloverwogen keuze maken. Het maakt ons niet uit op wie je stemt, als je maar naar de stembus gaat!