Rainbow vote – LHBTI verkiezingswebsite

Op 21 maart worden de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Iedereen met de Nederlandse nationaliteit (of een geldige verblijfsvergunning en minimaal legaal verblijf van 5 jaar in Nederland) van 18 jaar of ouder die in een Nederlandse gemeente woont, mag stemmen.

Weet jij nog niet op wie en op welke partij jij gaat stemmen? En kun je wel wat hulp gebruiken? Dan biedt de Rainbowvote (voorheen Gayvote) jou een helpende hand. Op de website van Rainbowvote lees je hoe politieke partijen en kandidaten denken over LHBTI+ kwesties. Zo kom je erachter wat zij in de afgelopen tijd hebben gedaan voor LHBTI+’ers én wat zij beloven te doen in de toekomst.

Daarnaast vertellen de politieke partijen welke kandidaten op hun lijst zelf LHBTI+’er zijn of zich op speciale wijze inzetten voor LHBTI+’ers. Ook wordt er aandacht besteed aan vragen rondom jongeren, onderwijs, zichtbaarheid, ouderen, zorg en politie.

Er zijn ruim tweehonderd partijen uit meer dan honderd gemeenten die hun LHBTI+ standpunten presenteren op de website van Rainbowvote. De site is een initiatief van COC Nederland. Via Rainbowvote krijg je geen stemadvies, zoals je wellicht kent van online stemwijzers. De site dient als een een soort stemkompas. Succes!