Roze Zaterdag 2018 in Gouda en 2019 in Venlo!

Tijdens Roze Zaterdag 2017, in Den Bosch, is bekend gemaakt dat de editie van 2019 in Venlo zal plaatsvinden. Volgend jaar wordt Roze Zaterdag in Gouda gevierd. Roze Zaterdag wordt jaarlijks op de laatste zaterdag van juni gevierd.

Roze Zaterdag 2018: Gouda

Afgelopen jaar werd bekend gemaakt dat in 2018 Roze Zaterdag zal worden gevierd in Gouda. Burgemeester Schoenmaker: “Het is fantastisch dat Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaatsvindt. Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft er veel werk van gemaakt om Gouda op de kaart te zetten en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het bestuur van de Roze Zaterdagen Nederland. Wij gaan er in Gouda een mooi evenement van maken.” Bron: www.goudaroze.nl.

Roze Zaterdag 2019: Venlo

In 2019 zal Roze Zaterdag dus in Venlo worden georganiseerd. Venlo zal hiervoor gaan samenwerken met Krefeld (een stad in Duitsland) en kiest heel toepasselijk voor het thema “Grenzeloos”.

‘Hallo Roze Zaterdag-feestje’

Op vrijdag 14 juli wordt het eerste feest in Venlo al gevierd! Vanaf 21:30 uur kun je terecht in café de Witte voor het ‘Hallo Roze Zaterdag-feestje’. Hier zal de start van een aantal nieuwe LHBT+ initiatieven die ontwikkeld gaan worden richting het hoofdevenement, de Roze Zaterdag in Venlo, worden gevierd.

Over Roze Zaterdagen Nederland

Stichting Roze Zaterdagen Nederland werd in 2002 opgericht. Deze organisatie kiest jaarlijks een stad in Nederland uit waar de Roze Zaterdag wordt gehouden. De eerste Roze Zaterdag werd in 1978 georganiseerd. De eerste jaren gebeurde dit in Amsterdam. Maar sinds 1981 wordt Roze Zaterdag ook in andere steden gevierd. Meer over deze stichting vind je op www.rozezaterdagen.nl.