Shary-An ambassadeur van COC’s Respect2Love

Respect2love, een initiatief van COC Nederland, is een community voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren met een biculturele achtergrond. Shary-An, bekend van The Voice of Holland is zelf lesbisch en heeft een Antilliaans-Nederlandse achtergrond. Zij wordt het nieuwe gezicht voor deze biculturele LHBT jongeren. Komend jaar zal ze zich als ambassadeur inzetten voor zichtbaarheid en emancipatie. Shary-An: “ik ben trots op wie ik ben en help graag anderen om ook trots op zichzelf te zijn”.

Acceptatie biculturele LHBTI’ers

Rolmodellen zoals Shary-An zijn ontzettend belangrijk en spelen een grote rol in de acceptatie van biculturele homo’ s en lesbiennes en hun omgeving. “Veel biculturele LHBTI-jongeren twijfelen tussen hun eigen gevoelens en de opvattingen van hun familie, omgeving of geloof. Voor hen is het belangrijk om te weten dat er anderen zijn zoals zij. Als ambassadeur wil ik laten zien dat ze er niet alleen voor staan en zo bijdragen aan de acceptatie van biculturele LBHTI-jongeren in Nederland!” Aldus Shary-An.

Lesbiennes en homo’s die opgroeien in biculturele of religieuze kringen kunnen in de problemen komen omdat zij zelf hun gevoelens niet kunnen accepteren, of omdat hun omgeving hun gedrag niet accepteert. Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-zijn in biculturele kringen nog vaak gevoelig ligt. Respect2Love wil daarom een bijdrage leveren aan de kracht van de multiculturele samenleving door biculturele LHBTI’s weerbaar te maken.

Wil je meer weten of zelf iets betekenen voor de biculturele LHBT’ers? Kijk dan eens op www.respect2love.nl.