Word LHBT+ Buddy!

In Amsterdam zijn 80.000 mensen ernstig eenzaam. De Regenboog Groep stimuleert de ontwikkeling van deze mensen, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. Jij kan hieraan bijdragen door je aan te melden als vrijwilliger.

De Regenboog Groep is er ook voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege psychische klachten. Bij wie het niet lukt om regelmaat aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten.

Zo ook LHBT+-statushouders die moeite hebben met integratie en te maken hebben met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid. Deze LHBT+ ex-asielzoekers zijn vanwege discriminatie en geweld hun eigen land ontvlucht. Aangekomen in Nederland krijgen ze vaak, in tegenstelling tot andere asielzoekers, geen ondersteuning van landgenoten of familieleden.

Meld je aan als buddy!

Als buddy help je mee om iemand uit het sociale isolement te halen door samen op pad te gaan en een leven op te bouwen in Amsterdam. Je spreekt regelmatig af, je bent er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken.

Heb jij een paar uurtjes in de een of twee weken over en wil je het verschil maken in iemands leven?

Meld je dan aan via https://www.deregenboog.org/lhbt-buddys